İmamoğlu "Ellerin Arkanda Yürüdün" Soruşturmasıyla İlgili Konuştu

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında "türbede elleri arkasında bağlı gezinmek suretiyle hakaret ettiği" gerekçesiyle açılan soruşturma hakkında konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında "Fatih Sultan Mehmet'in eşi Gülbahar Hatun Türbesi'nde elleri arkasında bağlı olarak gezinmek" gerekçesiyle açılan soruşturmaya dair açıklama yaptı.

Yürüyüşünün Fatih Sultan Mehmet'e saygısızlık olarak yansıtılmasının oldukça yaratıcı olduğunu belirten İmamoğlu, "Benim 'Allah akıl versin' dualarım yetmedi bu insanlara. Şimdi İstanbul’da insanlar çıksa ve elleri arkada yürüse herkese soruşturma mı açılacak? Bunlar milli bir spor geliştirdi tek derdi Ekrem İmamoğlu ile mücadele etmek” şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Mahir Çataklı soruşturmanın gerekçesi olarak "HDP'li belediye başkanlarını ziyaret etmek ve Fatih'in türbesine saygısızlık yapmak" gibi sebepler açıklamıştı.

Başkan İmamoğlu HDP'li belediye başkanını ziyaret etmesi ile ilgili olarak “Ben planlanmış bir Güneydoğu gezisinde Batmandaki düğüne gittiğim bir gezide o dönem Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre seçilmiş bir belediye başkanını ziyaret ettim. Ben milletin iradesine karşı duran her hususa ilgili açıklama yaptım açıklama yapmaya devam edeceğim. Ben oraya gittiğimde belediye başkanına eşimle birlikte Mustafa Kemal Atatürk portresi hediye ediyorum, “Bunu en güzel duvarınıza asın” diyorum o da “Siz seçin en güzel duvarı asalım” diyor. Bundan böyle bir anlam çıkarmak acizliktir” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu Kendisi Hakkında Açılan Soruşturmayla İlgili Konuştu