İmamoğlu: Enlasyonu Yüzde 30'a Ben mi Çıkardım?

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'a 100 Yeni Taksi" programında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Seçimden hemen sonra ilk defa zam yaptık. 1,5-2 senedir ben gazetelerdeki adım ‘Zamcı Ekrem’. Yahu kardeşim, benim esnafım geçinemiyor ben kafamı kuma mı sokacağım? Hayır. Her sene hak ettiği zammı vermek zorundayız.

Zammı yapan Ekrem İmamoğlu değil ki. Zammı yapan benim gariban esnafım da değil. Mazotu siz mi zamlandırıyorsunuz, doğalgaza siz mi zam yapıyorsunuz? Bu ülkede enflasyonu yüzde 30’a siz mi çıkardınız, ben mi çıkardım? E çıkaran, bu ülkenin ekonomisini yöneten akıl o akılsa mecburuz sizlerin işinizi yapmanızı sağlamaya. Biz regüle ediyoruz. Hatta şunu söyleyeyim, açık ve net, itiraf edelim mümkün olduğu kadar da almanız gerekenden de az zam veriyoruz. Niye? Milyonlarca gariban vatandaşımız bu yükün altında ezilmesin diye. Tabiri caizse siz onlara da desetek oluyorsunuz yani.

150-200 taksici gelmiş, UKOME’de beni protesto ediyormuş. Niye? Taksi sayısını arttıracağım diye. Beni protesto eden taksici, sözüm ona taksici esnafı, 55 bine yakın akşama kadar direksiyon sallayan esnafımı tenzih ediyorum. Onların alın terinin büyük bir kısmının kime gittiğini de biliyorum. Birkaç yüz insan beni güya protesto ediyor. Protesto eden o taksiciler, niye siyasi propaganda veya tezahürat yapar onu ben anlamadım. Benim adım Ekrem İmamoğlu, başkasının isminin bağırılmasının anlamı ne? Derdiniz siyaset mi, derdiniz üzüm yemek mi, derdiniz bağcıyı dövmek mi? Ben bu bağcıyı dövmek isteyen akla, esnaf odasına sesleniyorum: Ben hayatımda hiç dayak yemedim. Çünkü toplumsal işlerde öyle bir hamle yapacak insan değilim. Hak ve hukuku korurum."

İmamoğlu Enlasyonu Yüzde 30'a Ben mi Çıkardım