İmamoğlu Erdoğan Hakkında: 'Kanal'ın Temelini Atmaya Gidiyorum' Sanıyorsa Vallahi de Billahi de Yanılıyor

TAKİP ET

TELE1 özel yayınına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın atacağı temelin Kanal İstanbul ile bir ilgisi olmadığını söyledi.

TELE1 özel yayınında Merdan Yanardağ, Evren Özalkuş, Uğur Dündar ve Tuba Emlek'in sorularını cevaplayan Başkan İmamoğlu, "2020 yılı Kurumsal Mali Durum Beklentileri Raporu’nda, 'Nakkaş Başakşehir Otoyolu toplam 45 km uzunluğundadır. Otoyol’un ihalesi 30 Haziran 2020 tarihinde yapılmış olup…' burada Kanal ile ilgili bir şey yazıyor mu? Yok. Bu bir Kanal temeli falan değildir. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Kanal’ın temelini atmaya gidiyorum diye düşünüyorsa vallahi de billahi de kendilerini yanıltıyorlar" ifadelerini kullandı.

Merdan Yanardağ'ın 23 Haziran ile ilgili sorusuna cevap veren İmamoğlu, "23 Haziran’a giden süreci hiçbir vatandaş hatırlamak istemez. Neticede demokrasiye saplanan çok kötü bir hançer. Hepimiz için sıkıntılı bir durumdu. Ben şunu hatırlıyorum birçok arkadaşım bana ‘ya başkanım iptal ederlerse ne olur’ dediğinde fark atarız dedim. Hiç tereddüt etmedim" dedi.

Seçim sürecindeki "çaldılar" ve "kesinlikle bir şeyler oldu" gibi tuhaf ifadeleri "saçma sapan" biçiminde niteyen İmamoğlu, "Hatırlarsanız iftiralar, yalanlar doluydu. Bu sebeplerle seçime gidildi ama iki yıl geçti bir kişi yargılanmadı. Tamamen kaybedilen bir seçimi sindirememeydi. Utanacağımız boyutun dışında, halkımız öyle bir tokat attı ki… Demokrasiye hançeri saplamak isteyenlere öyle bir ders verdi ki inanılmaz. Ben yüzde 55’e yakın bir oy alarak, İstanbul tarihinin en yüksek oyunu alarak seçilme onurunu yaşayan bir belediye başkanı olarak halkımızla gurur duydum" dedi.

Uğur Dündar'ın Kanal İstanbul'un Marmara Denizi'ni boğmakta olan müsilaja nasıl etki edeceği ile ilgili sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, "Bir başka bakan sadece iki gün sonra 'Kanal yapılacak Marmara müsilajdan kurtulacak' dedi. Kendisine (Bakan Kurum) espriyle bunu söyledim, bir şey demedi. Tabii ki böyle bir şey yok, tamamen saçmalık" dedi.

Erdoğan'ın yapacağı temel atma temeli hakkında "Cumartesi temel atma falan o öyle bir şey değil" diyen İmamoğlu, 

"Üçüncü köprü yapıldıktan sonra Kuzey Marmara Otoyolu’nun bir bağlantı yolu olarak yapılacak bir iştir bu. Bunun niye Kanal’la ilgisi yok biliyor musunuz? Bu yolun bu planlara işlenmesi 2006 yılında. Üçüncü köprü açıklandığında planlara işlenen bir yol burası. Hiçbir şekilde Kanal ile uzaktan yakından alakası olmayan bir iş bu. 

2020 yılı Kurumsal Mali Durum Beklentileri Raporu’nda, “Nakkaş Başakşehir Otoyolu toplam 45 km uzunluğundadır. Otoyol’un ihalesi 30 Haziran 2020 tarihinde yapılmış olup…” burada Kanal ile ilgili bir şey yazıyor mu? Yok. Bu bir Kanal temeli falan değildir. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Kanal’ın temelini atmaya gidiyorum diye düşünüyorsa vallahi de billahi de kendilerini yanıltılıyorlar.

Kanal beka meselesiymiş, ülkenin kurtuluşuymuş. Vah vah. Allah’ın betonu bu. Deli saçması bu. Siyasi ömürleri bunu yapmaya yetmeyecek.

Bir gazeteci ya bir kişi 'Bizi bakanlıklardan biri Kanal için şu toplantıya davet etti. Şu bilim insanları sunum yaptı. Şu şu maddelerden dolayı Kanal İstanbul şöyle iyidir' desin. Bir kelime, bir tarih, bir saat yok. İBB Başkanı bir toplantıya çağrılmaz mı? 'Sayın Cumhurbaşkanımız çağırın gelip anlatalım' dedim. Ya bunun geri dönüşü yok. Akıl tutulması. Bunun sebebi ne biliyor musunuz tamamen duygusal(!) 2011’den bu yana 45 milyon metrekareye yakın arazi el değiştirdi" şeklinde konuştu.

İşten Çıkarma İddiaları

Uğur Dündar'ın "Siz binlerce işçiyi işten çıkarıp 18 bin yandaş aldınız mı? İtfaiye teşkilatında liyakatsiz insanları işe getirdiniz mi?" sorusu üzerine Merdan Yanardağ araya girerek "Bana gelen mesajlarda da “CHP’lileri işe almıyor musunuz?” sorusu var"  sorurunu yöneltince Başkan İmamoğlu, "Şöyle bakanlar olabilir; bir partinin dönemi bitti, diğerinin dönemi geldi haydi bütün vatandaşlar dışarı. Kusura bakmayın herkes bizim vatandaşımız. Ya zaten bu memleketi paramparça eden bir akıl var. Bu akıldan kurtulmamız için yeni bir dönem başlatmamız lazım. İnanınız, İBB’nin muazzam bir personel hareketi olur. Sadece emeklilikten dolayı ayrılan kişi sayısı 3 bin civarında. 86 bin kişilik bir ekosistemden bahsediyoruz. Bizim işten çıkardığımız personel sayısı daha 3 bini bulmadı" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu Erdoğan Hakkında 'Kanal'ın Temelini Atmaya Gidiyorum' Sanıyorsa Vallahi de Billahi de Yanılıyor