İmamoğlu, Eşiyle Yemek Yediği Videoyu Paylaşan Mürteci Gazeteciye Cevap Verdi

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile baş başa yediği akşam yemeğin görüntülerini Twitter'da paylaşan mürteci Taha Hüseyin Karagöz için "Hiç ahlaki bir paylaşım değil. Geçen yıl başlattıkları 'mobese kültürü'nün devamı niteliğindedir' ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün beraberindeki heyet ile Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti. Burada gazete yönetimi ve çalışanları ile bir araya gelen İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu ile restoranda baş başa yemek yedikleri anları paylaşan Mürteci Yeni Şafak gazetesi muhabiri Taha Hüseyin Karagöz'e yanıt verdi:

"Hiç ahlaklı bir paylaşım değil. Tamamen geçen sene başlattıkları 'mobese kültürünün' bir devamı" diyen İmamoğlu, "İnsanların kişisel yaşamlarını deşifre etmek, millete bir şekilde kötüymüş gibi göstermek... Kötü de bir ortamımız da yok zaten şeffaf bir yaşamımız var. Belki de 3-4 ayda bir baş başa yemek yeme fırsatı bulduğum eşimle, baş başa geçirdiğim bu anı bir şekilde çekip oradan anlamlar yüklemek çok ahlaki değil"

İmamoğlu, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve "siyasi yasak" kararının onanması halinde ne yapacağı sorusuna ilişkin şunları söyledi:

"Mücadeleye devam. Hiçbir şekilde bizim temel amacımız, bizim bir yerde olmamız üzerine kurulu değil ki. Esas olan memleketin değişmesi. 85 milyon insanın arzu ettiği güzel bir ülkeye sahip olmamız. Bu noktada hangi koşulda, neredeki konumda olduğumuzun bir önemi yok. Bir mücadeleye karar verdik ve bunu başarana kadar, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz."

ekrem imamoğlu hüseyin taha karagöz dilek imamoğlu cumhuriyet mobese kayıtları