İmamoğlu: Felaketten Sonra, Sorumlu Yöneticilerin TV'lerde Ağlaması Sadece Sorumluluktan Kaçmaktır

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun katıldığı canlı yayında yaptığı, "Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi" açıklaması gündem oldu.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katılığı televizyon programında soruları yanıtladı. AKP'li Bakan Soylu, konuşmasının bir kısmında 'gözyaşlarına hakim olamayarak', “Bağışlayın. Bu, üzüntümüzden kaynaklı. Allah’tan geldi, inanıyoruz. Müslümanız” dedi.

Programda, "3-4 yıldır Türkiye, 99 depreminden itibaren deprem hazırlıklarını sürdürüyor. Devletin gücünün nasıl olabileceğini ortaya koymaya çalışıyor. Bizim hazırlığımız İstanbul depremiydi. Fakat Kahramanmaraş hattı da bizim için önemli alanlardan bir tanesiydi" açıklamasında bulunan AKP'li Soylu'ya, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, isim vermeden AKP'li Bakan Soylu'ya gönderme yaptı.

"Deprem bilimsel bir olgudur ve bu tehdit İstanbul için de geçerlidir" diyen İmamoğlu, "Felaketten sonra, sorumlu yöneticilerin TV’lerde ağlaması, çeyrek asırlık iktidarların 'kader' savunması sadece sorumluluktan kaçmaktır. Önce tedbir sonra tevekkül. Birlikte tedbir alalım, beraber çalışalım" ifadelerini kullandı.

imamoğlu süleyman soylu deprem kahramanmaraş depremi