İmamoğlu, Hakkında Açılan Hakaret Davasına İlişkin Konuştu: Gündemi Değiştirmek İçin Sarf Edilen Çabalar

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ordu valisinin kendisi hakkında açtığı hakaret davasına ilişkin "Gündemi alabora etmek için sarf edilen çabalar" şeklinde konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ordu valisinin suç duyurusu üzerine açılan 'hakaret' davası ile ilgili açıklamada bulundu. Davada açıklanan mütalaayı "Gündemi alabora etmek için sarf edilen çabalar" olarak değerlendiren İmamoğlu, amaçlarının "gündem yaratmak" olduğunu savundu.

23 Haziran 2019 tarihinde tekrar edilen İstanbul seçimleri öncesi Karadeniz'de mitingler düzenleyen İmamoğlu, 5 Haziran’da İstanbul’a dönüş için gittiği Ordu-Giresun Havalimanı’nda ekibiyle birlikte VIP’ten geçerken tartışma yaşanmıştı. Eski Ordu valisi Seddar Yavuz’un talimatıyla VIP salonuna alınmadığını ifade eden İmamoğlu, yanında milletvekili olduğu halde VIP girişini kullanmasına izin verilmediğini belirtmişti. İmamoğlu hakkında vali Seddar Yavuz’a hakaret ettiği gerekçesiyle dava açılmıştı.

Ordu 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6’ncı duruşmasına gelindiğinde esas hakkında mütalaasını açıklayan savcılık, İmamoğlu hakkında altı aydan iki yıla kadar hapis cezası talep etmişti.

Gazetecilerin konuyla ilgili sorusuna yanıt veren İmamoğlu, "Gündemi alabora etmek için çabalar bunlar. Bazı konularda gündem yaratılıyor, sonra bunlar buzluğa konuluyor. İstediği zaman buzluktan çıkartılıyor, istediği zaman gündemde parlatılıyor ve bunun üstünde tepinilmesi isteniyor" ifadelerini kullandı.

ekrem imamoğlu açıklama hakaret dava gündem değiştirme çabaları vali ordu valisi davası mütalaa hapis talebi 2 yıl