İmamoğlu: Hazine İBB'ye Bono Tahvili İçin Onay Vermedi

TAKİP ET

İBB Başkanı İmamoğlu, Hazine'nin İBB'ye bono tahvili için onay vermediğini açıkladı.

Halk TV'de Mustafa Sönmez'in sunduğu Parametre'nin konuğu olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu,  Hazine'nin İBB'ye borç için onay vermediğini açıkladı.

İmamoğlu konuya ilişkin, “Ne yazık ki bizim aldığımız işlerin birçoğu finansman sorunu çözülmemiş bir süre sonra da durmuş. 301 milyon liralık bono tahvil başvurumuz askıya alındı. Borçlanmamızla ilgili onayı Ankara'dan hazineden onaylamasını bekliyoruz. 16 milyon İstanbullu için AKP belediyeleri döneminde başlatılmış ama bitirilemeyen metrolar bitsin diye bunu istiyoruz” ifadelerini kullandı.

İBB'deki usulsüzlüklere ve yolsuzluklara değinen İmamoğlu, Mehmetçik Kûtulamâre dizisine göndermede bulunarak eleştirilerine şöyle devam etti:

"İBB ihbar edilen, tespit edilen ne varsa soruşturma süreçlerini devam ettiriyor, bunların hepsi zaman alıyor. Taksi meselesine benzer birçok konu var. Araç fazlalığının sistemde giderilmesi gibi. Bu tür konuların bir kısmının dava edilecek bir tarafı olamıyor. Her şey sistemine göre yapılmıştır ama etik olarak uygun olmayan bir davranışla yapılmıştır. Örneğin; bir iştirakin dizi filme 25 milyon lira vermesiyle ilgili tüzüğünde bir engel yoktur ama İBB’nin iştirakinden bir diziye 25 milyon lira vermek (Mehmetçik Kûtulamâre dizisi) bana göre ayıptır ben buna izin vermem. Geçmişte müsaade edildi."

mehmetçik kutül amare ibbde usulsüzlük ekrem imamoğlu açıklama son dakika halk tvde konuştu abb başkanı ekrem imamoğlu hazine ibbye bono tahvili için onay vermedi abb bono tahvili hazine onay vermedi abb başkanı son