İmamoğlu, İBB Gayrimenkullerinde Kiracı Olanlardan Kira Alınmayacağını Duyurdu

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, tam kapanma sürecinde İBB kiracılarından kira alınmayacağını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, devletten destek alamayarak tam kapanmaya giren esnafa yardımcı olmak için İBB gayrimenkullerinde kiracı olan esnaftan Mayıs ayında kira alınmayacağını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan İmamoğlu, "Sevgili İstanbullular; 17 günlük kapanma sürecinde hem şehrimiz için önemli noktalarda çalışma yaparak kritik sorunları çözeceğiz hem de sosyal destek çalışmalarını özenle yürüterek bu zor zamanlarda ihtiyaç sahiplerinin yanında olacağız. Herkese sağlıklı günler dilerim" diyerek İBB gaz şirketi İGDAŞ ve İSKİ'nin, konutların ve küçük esnafın gazıyla suyunu kesmeyeceğini açıkladı. Ayrca, kapanma dönemine denk gelen son ödeme tarihli faturaların Mayıs sonuna kadar ödenebileceğini belirtti. Öte yandan, ihtiyacı olan vatandaşlara gida kolileri ulaştırılacağını da söyleyen İmamoğlu, halk ekmek büfelerinin de faaliyetlerine devam edeceğini bildirdi.

İBB kiracılarına da yardım açıklayan İmamoğlu, "İBB olarak kiracılarımıza bir müjde vermek istiyorum. Tüm gayrimenkullerimizde kiracı olan esnafımızdan Mayıs ayında kira almama kararı aldık. İBB ile kira sözleşmesi olan tüm işletmeler bu haktan yararlanacaktır" ifadelerini kullandı.

ekrem imamoğlu tam kapanma destek ibb istanbul büyükşehir belediyesi kiracıları kira alınmayacak esnaf iski igdaş faturalar ertelenecek gayrimenkuller küçük esnaf