İmamoğlu İBB'nin Açtığı 'Kent Lokantası'nda İlk Servisi Yaptı: 4 Yemekli Menü 29 Lira

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bir vakıftan geri alınan tesiste ilk "Kent Lokantası"nı açtı ve ilk yemek servisini yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin yoğun olduğu Çapa'da ilk "Kent Lokantası"nı vatandaşların hizmetine sundu. Günde yaklaşık 500 kişiye yemek servisi yapılacan Kent Lokantası'nda 4 yemeklik bir menü 29 liradan satışa sunulacak. 

Hizmete sunulan Kent Lokantası'nda ilk yemek servisini bizzat İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu. Açılışta gazetecilere açıklamalarda da bulunan İmamoğlu, hizmete sunulan Kent Lokantalarında temel amacın gençlerin, öğrencilerin güvenilir ve ucuz gıdaya erişimlerini sağlamak olduğunu söyledi.
 

Sanayi Yoğun Bölgelerde de Açılacak

İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi sanayi yoğun bölgelerde de bu gibi mekanların açılacağını belirten İmamoğlu, "Ama bu kadar ekonominin insanları zorladığı anların, yoksulluğun, işsizliğin çok konuşulduğu süreçlerin de bir an önce sona ermesini ve bitmesini istiyoruz. Bizim hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz geliri olmadığı için okula aç gitmesin istiyoruz. Ailelerimiz böyle bir sorunu ve sıkıntıyı yaşamazsın istiyoruz.

Bütün bunların temel çözümü, ülkenin iyi bir ekonomi yönetimine ve sürecine kavuşmasıyla mümkün. Ama biz, şu anda bir yarayı belki iyileştiremiyoruz ama pansuman etmek, hayatın sürdürülebilirliğini sağlama noktasında çocuklarımıza, gençlerimize ve özellikle düşük ücretli çalışan emekçilerimize yakın noktalarda bu tür alanlarımızı, Kent Lokantalarımızı açarak, onlara hijyenik, kaliteli ama aynı zamanda fiyatı uygun bir yemek erişimini sağlamış olacağız" diye konuştu.

ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi ibb açtığı kent lokantası ilk servisi yaptı 4 yemekli menü 29 lira