İmamoğlu: İktidar Bu Saatten Sonra Seçimi Kazanamaz, Muhalefet Kaybeder

TAKİP ET

Halk TV canlı yayınına konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2023 seçimlerine ilişkin konuştu.

Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu 'Yeni Bir Sabah' programının konuğu İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu oldu.

İmamoğlu, "Bütün CHP'lilerin adayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'dur. Ama günün sonunda kararı verecek olan 6'lı masadır" ifadelerini kullandı.

“Bunlardan kurtulmak için kazanmak zorundayız. Allah'a şükürler olsun sağlıklıyım, inançlıyım ve kararlıyım. Bu omuzlar her yükü taşır." diyen İmamoğlu, "Masadan çıkacak kararın en çalışkan neferi ben oluyorum. Memleketi ayağa kaldıracak iddia bu olmalı.” sözlerini kaydetti.

İmamoğlu'nun 2023 seçimleri konusundaki açıklamaları şöyle:

Kazanacağımıza elbette inanıyoruz. Seçim 2. tura kalamaz, kalmamalı. Çok kararlı ve inançlı olmalıyız.

 Belediyenin kent lokantaları var, giriyorsunuz 29 TL. Bunu yaygınlaştırmak istiyoruz. Genel Başkanımızın bu hassasiyetini özellikle gösteren belediyelerimiz var. Binlerce okul var. Biz bir yurdun önüne arabamızı yolluyoruz, arabamızı kovalıyorlar. Çok kolay olmuyor. Ya bize okul açılışı bile yaptırmadılar. 

(3,5 yıl nasıl geçti sorusu) 10 üzerinden 8,5 veya 9 diyebilirim. 158 noktada 190 projeye ulaştık. 1 Ocak'ta Dudullu metrosunu açıp final yapıyoruz. Bizim de başladığımızı belki de bir dönem başkası bitirecek. Şubat, mart ve nisana bir 150 proje daha hazırlıyoruz. En demokrat belediye başkanı olmak istiyorum. Başarıyı paylaşmaya hazırım. O yüzden bu dönemi de en başarılı dönem olarak tarihe geçirmek istiyorum. Ama en demokrat belediye başkanı konusunu şahsıma yönelik diyorum.

O kadar boşa vakit geçirilmiş ki. Diyorlar ya "Çok iş yaptık." Çok iş yapmayı çok bina yapmak sanıyorlar. Bunu bile kötüye kullanıyorlar. istanbul'un imar rantını İstanbul'a aktarmadılar. 85 milyar dolarlık bir rantın nasıl elde edildiği, hepsi elimizde var. Biz İstanbul'un bütçesine bereket getirdik. İktidarın engellerini aşarak neler yaptığımız ortada.

Kanal İstanbul'u yapamazlar, mümkün değil. Gidecekler. Bu saatten sonra bu iktidar bu seçimi kazanamaz, ancak muhalefet kaybeder, biz kaybederiz. Ama bizim de kaybetme niyetimiz yok, lüksümüz de yok.

Ortak aday doğru bir düşünce. Milletimizi oyalamadan, ilk turda seçimi kazanmalıyız. Hem de açık ara. Genel Başkanımızın olağanüstü bir çabası var. Ayrıca bir muazzam ikili var. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Orada çok değerli genel başkanlar var. Bir demokrasi sürecinin bu ülkede taçlanması lazım. 

Bütün CHP'lilerin adayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu'dur. Ama günün sonunda kararı verecek olan 6'lı masadır. 

imamoğlu 2023 seçimleri adaylık ekrem imamoğlu kılıçdaroğlu akşener