İmamoğlu Isparta'da Fötr Şapka ile Demirel Selamı Verdi: Biz Bu Seçimi Gaptırmayız

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesi Isparta'da halka hitap etti. İmamoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memleketinde elinde fötr şapka ile Demirel'in 'GAP'ı gaptırmam' sözüne gönderme yaparak, 'Size söz, biz bu seçimi gaptırmayız!' dedi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 14 Mayıs seçimleri öncesi Isparta’da halka hitap etti. İmamoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in memleketinde elinde fötr şapka ile Demirel’in “GAP’ı gaptırmam” sözüne gönderme yaparak, “Size söz, biz bu seçimi gaptırmayız!” dedi.

İmamoğlu, konuşmasında Millet İttifakı’nın güçlü bir ittifak olduğunu ve bir avuç insanın, bir kişilik aklın yönetmeye çalıştığı sistemi değiştireceklerini vurguladı. “Son 5 yıldır sistemlerini bu memleketin üzerine çökerttiler. Bu sistemi tüm kurumlardan söküp atacağımıza söz veriyoruz. Altılı masadaki partilerin liderlerine teşekkür ediyorum. O sandığa atılan oylar 15 Mayıs sabahı güçlü bir iktidara uyandıracak.” diye konuştu.

İmamoğlu, seçim vaatlerinden de bahsederek, 100 bin öğretmen atamasının yapılacağını, astsubayların haklarının korunacağını, sağlık kurumlarının sorunlarının çözüleceğini ve ekonomik kalkınma için çalışacaklarını ifade etti. “Bu millet hak ettiği yere kavuşacak. Bu millet iyi bir yönetime kavuştuğu zaman sadece Türkiye Cumhuriyeti Devleti güzel günler yaşamayacak, Orta Doğu’dan Kafkaslar’a, kuzeye, Orta Asya’ya, Balkanlar’a varıncaya kadar dünyada da çok güzel yaşayacağız.” dedi.

İmamoğlu, Isparta’da bulunduğu süre içinde Demirel’in mezarını da ziyaret ettiğini belirterek, Demirel’in eskiden yanında çalışmış bir büyüğünün kendisine fötr şapka hediye ettiğini anlattı. “Aklıma iki sözü geldi. Hani bir tanesi meşhurdur ‘GAP’ı gaptırmam’ diye. Çünkü çok barajlar yapmış bir devlet büyüğümüzdür. Barajlar kralı ya da babası diye geçer.” diye konuştu.

İmamoğlu, Demirel’in baraj projelerine imza attığını ve GAP’ın önemini vurguladığını hatırlatarak, “O ‘GAP’ı gaptırmam’ diyen rahmetli Demirel, bir gün şapkasını kapmaya çalışan bir vatandaş hala gözümün önündeydi. 20 metre sürüklenmesine rağmen vermedi şapkayı ve ‘şapkayı gaptırmam’ demişti. Size söz biz bu seçimi gaptırmayız.” diyerek sözlerini tamamladı.

ekrem imamoğlu fötr şapka süleyman demirel