İmamoğlu: İstanbul'da İki Milyon Civarında Sığınmacı Var

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sığınmacı sorunu hakkında açıklamalar yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitleri Derneği (AYİDER) tarafından düzenlenen “İnşaat Zirvesi”nin kapanışında açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un su tüketim raporuna göre 19 milyon kişiye su verdiğini belirterek, "Bunları üst üste koyduğunuz da bu şehrin şu anda iki milyon civarında mülteci, sığınmacı adına ne dersek diyelim sayısı olduğu bir realite" dedi.

Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’da su tüketim raporunda çıkardığımıza göre şu anda yaklaşık 19 milyonun üzerinde insana su veriyor. İçme suyundan yola çıkarak bunu söylüyorum. Çünkü ne yazık ki ülkemizde sağlıklı, inandırıcı, mülteci sayısını bize verebilen devlet kurumumuz yok. Kimi geliyor, ‘550 bin mültecimiz var diyor. Herkes buna kah kah gülüyor. Söyleyenin arkadaşları da inanmıyor. Ben gerçekçi sayıyı vereyim size 19 milyon insanın üzerinde insan. Bir ziyaretçi sayımız var biliyoruz. Aktif ziyaretçi sayımız belli. 16 milyona yakın da resmi nüfus var. Bunları üst üste koyduğunuz da bu şehrin şu anda iki milyon civarında mülteci, sığınmacı adına ne dersek diyelim sayısı olduğu bir realite.  Bu şehir, 19 milyonun üzerinde insana ev sahipliği yapıyor. Böylesi bir nüfusu şu anda iskan edebiliyor bu şehir.  

İstanbul çok konut yaparak mutlu olacak bir şehir değil. İstanbul’un kaliteli işler yaparak, kaliteli binalar yaparak ve de dünyanın şu an konuştuğu yeşil binalar, çevre dostu binalar yaparak dünyada adını konuşturan bir kent olma mecburiyeti var."

imamoğlu istanbul Sığınmacı istanbul büyükşehir belediyesi sığınmacı sorunu