İmamoğlu: İstanbul'un 3 Hafta Süreyle Kapatılması Gerekiyor

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da artan Çin virüsü hakkında yorum yaptı.

Bakırköy Belediyesi, salgın sürecinde yaşamını yitiren tüm sağlık çalışanlarına ithafen heykeltıraş Dilşad Akçayöz tarafından yapımı tamamlanan Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı’nın açılışını gerçekleştirdi. Dr. Tevfik Sağlam Caddesi’nde Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin karşısına inşa edilen anıtın açılış törenine CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bakırköy Belediye başkanı Bülent Kerimoğlu, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, sağlık odası temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul'da artışı durdurulamayan Çin virüsü hakkında acil olarak önlemlerin alınması gerektiğini ifade eden İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

‘‘Sağlıkçılarımızın nasıl zor bir görev yaptıklarını bizzat yaşadım. Sağlıkçılarımız muazzam şekilde işlerine sadıklar. Bu durumun Cumhuriyet döneminin değerli tıp ilmine kattığı değerli eğitimcilerin ortaya kattıkları değerli ürünlerden olduğunu düşünüyorum. Covid ile büyük bir mücadele veriyoruz. Tabipler odamızın ifade ettiği gibi süreç çok ağır gidiyor ve maalesef kayıplarımız var. Bu kentin bizim danışma kurulumuza göre üç hafta kapanmasının ve sonrasında kademeli bir şekilde toplumsal hayata dönüşün şart olduğunu ifade etmemiz gerekiyor. Bir belediye başkanının kapanma kararı almalıyız demesi zor bir şeydir fakat ben bunu demekle mesulüm’.’

Anıt açılışında konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, doktorların salgın sürecindeki fedakarlıklarına dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Ölüyorlar yaşatmak için. Doktorlarımız, eczacılarımız, diş hekimlerimiz, hemşirelerimiz, teknisyenlerimiz, sağlık çalışanlarımız ölüyorlar bir bir. Öyle kahraman olmak için değil. İşlerini olması gerektiği gibi yaptıkları için. Kahraman olmak için ölmüyorlar ama kahramanlık destanı yazıyorlar.

Bizler mesleğe başlarken Hipokrat yemini ederiz. Hipokrat yemininde kendi ölümümüzü bile göze alacak şekilde insanlığa karşı bir adanmışlık vardır. Kahramanlık destanı yazdıran ya da bu durumu bir kahramanlık destanı haline getiren tam olarak budur. Bugün böylesi anlamlı bir günde Sağlık Çalışanları Anıtı’nı açarken kendimize ‘‘kahramanlık destanı yazan sağlık emekçilerine karşı sorumluluklarımızı yerine getiriyor muyuz’’ diye de sormamız lazım. Siyaset kurumunun, devletin, iktidarın ve toplumun bunu düşünmesi lazım."

canan kaftancıoğlu chp ekrem imamoğlu ibb Sağlık Çalışanlarına Saygı Anıtı