İmamoğlu ''Kadınlar Günü'' Mesajına Gelen Tepkilerle İlgili Açıklama Yaptı

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kadınlar günü mesajına HDP Genel Başkanlarını da dahil etmesine gelen tepkiler hakkında konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu twitter hesabından, ''İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Sayın Pervin Buldan'ın nezdinde tüm kadın siyasetçilerin ve Türkiye genelindeki kadın belediye başkanı mevkidaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım'' yazan bir paylaşım yapmış ve bu paylaşım sonrasında tepkilerin hedefi olmuştu.

HDP Genel Başkanı Pervin Buldan'ın dahil edildiği mesaja tepki gösterenler hakkında açıklama yapan İmamoğlu, "Tümüyle iyi duygular ile yazılmıştır mesajımız. Sağında, solunda, arkasında kimse bir şey aramasın. İçi tamamen iyi duygularla doludur" dedi.

Meral Akşener, Pervin Buldan ve Emine Erdoğan adına fidan dikerken kendisine yöneltilen sorulara cevap veren İmamoğlu, ''Biz herkesi davet ettik. Biz memleketin her şahsına 83 milyon insan olarak bakıyoruz. Bu memleketin bireyleri olarak bakıyoruz. İyi duygular kazanır, iyilik kazanır. Biz bu memleketteki tüm kötülükleri defetmek istiyoruz. Bölüp parçalamayı, birilerini ayrıştırmayı hedef edinen hangi dil varsa bu topraklardan uzak olsun istiyoruz. Bayrağımızın, milli birliğimizin var olması için tek bir vatandaşımızın bile dışında kalmayacağı bir süreç yaşamak istiyoruz. Bu memleket de öyle kuruldu. Hâlâ o inançla dimdik ayakta. Allah’ın izniyle bu olacak. İyilik kazanır, iyiler kazanır, kimse iyilikten geri durmasın'' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu “Meral hanıma dün sertifikasını ilettik. Eşimle de görüştüler. Burada başta sevgili annelerimiz olmak üzere kadınlar için ağaçları dikiyoruz. Meral hanım adına dikilen bu ağaç memleket için hayatını feda etmiş bütün şehitlerimize ve onların güzel annelerine de dikmiş oluyoruz. Umut ederim buradaki ağaçlar bu ülkenin barışı, huzuru, mutluluğu için büyüyecek. Beraber büyütmemiz lazım, çabamız o” diye ekledi.

İBB ekrem imamoğlu hdp iyi parti pervin buldan