İmamoğlu: Kanal İstanbul'un Sonu Gelmiştir, Yapılmayacaktır

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'un sonu geldiğini ve yapılmayacağını ifade etti.

AKP Lideri ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” sözlerinin sonrasında açıklama yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok net ifade edeyim ki, ‘son’ tanımı doğru. Kanal İstanbul’un sonu gelmiştir. Çünkü, yapılmayacaktır” şeklinde konuştu.

İBB ve İzmit Belediyesi'nin hayata geçirdiği ‘Afet Odaklı Sosyal Konut’ projesinin temelinin atılacağı araziyi ziyaret eden İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada Erdoğan’ın, Kanal İstanbul hakkındaki sözlerine karşılık verdi.

"İBB ve İzmit Belediyesi'nin hayata geçirdiği ‘Afet Odaklı Sosyal Konut’ projesinin temelinin atılacağı araziyi gezen İmamoğlu burada yaptığı konuşmada Erdoğan’ın, “Kanal İstanbul projesinde sona gelindi. Uluslararası ihaleye çıkacağız” şeklindeki sözlerine yanıt verdi."

Kapımızı Çalan Her Belediyeyle Anlaşırız

İstanbul'a hizmet etmek için kapılarını çalan her belediyeyle anlaşabileceklerini ifade eden İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bizim kapımızı çalan her belediye ile iş geliştirmek, dayanışma içinde olmak hem İstanbul’umuza yakışan hem de bizim yol yürüyüşümüze yakışan bir anlayıştır. Bunu da altını çizelim. Hiç kimseye kapımız kilitli değil, aksine ardına kadar açıktır. Bunu da buradan duyurmuş olalım”

ekrem imamoğlu ibb istanbul kanal istanbul ibb erdoğan