İmamoğlu: Kemal Kılıçdaroğlu Benim de Adayımdır

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya'nın konuğu oldu.

Çalar Saat programında İYİ Parti Meral Akşener'in, "Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa karşı çıkar mısınız?" sorusuna verdiği "Herkesin ittifak ettiği bir kişi neden seçilmesin? Herkesin aday gösterdiği bir insan reddedilir mi? Tek adayla gidilmesi çok önemli. Meclis'te makul bir çoğunluk alacağız. Yani 301 alacağız, 360 alacağız" cevabını değerlendiren ve bir izleyiciye cevap veren İsmail Küçükkaya şöyle konuştu:

"Bana da o kadar çok soru geliyor ki bununla ilgili. Bir gazeteci olarak gözlemlerimi aktarıyorum. Selin Hanım ve Yıldıray Bey'in soruları üzerine peşin peşin söyleyeyim: Yeni bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakası olmayacak onu söyleyeyim. 4 tane cumhurbaşkanı adayı var. Kadın olduğu için Meral Akşener her ne kadar aday değilim dese de 4 adaydan biridir. Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş... Bu dördünden biri olacak."

Bunun ardından konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye siyaset tarihinde benim genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çok önemli ve tarihi bir süreç yönettiler. Özellikle 2018 öncesi demokrasi mücadelesi noktasında İYİ Parti'nin seçime girmesi için ortaya konuşan çaba ve ardından Millet İttifakı'nın olgunlaşması, ardından yerel seçimdeki kazanımlar ve şimdi her iki siyasi liderin o dört partiyi de katarak kurduğu o ortak akıl masası.

Bir kere her Cumhuriyet Halk Partilinin adayı ki ben Cumhuriyet Halk Partiliyim, sayın Kemal Kılıçdaroğlu'dur, benim de adayımdır. Tabii ki Türkiye'nin önünde bir süreç var. 6 siyasi parti bir masaya oturmuş, ülke geleceği adına karar verecek. Kolay bir iş değil. Günün sonunda en doğru kararı vermek zorundalar. Peki biz uzaktan izleyecek miyiz? Asla, ben İstanbul Belediye Başkanı'yım. Halkın dörtte birinin yaşadığı, ekonominin yüzde 50'sinin olduğu bir kentte var olan Ekrem İmamoğlu bu sürecin teminatı olmak zorundadır, en fazla çalışan olmak zorundadır. İstanbul'da ortaya koyacağı başarıyla en fazla motivasyonu sağlayacak kişilerin başında gelmelidir. Ülkeye anlatırken evet biz Millet İttifakı olarak İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de, Adana'da, Mersin'de başardık Türkiye'de başaracağız dedirten olmalıdır. 6 lider en doğru kararı vermek zorundadır. Biz de bu doğru kararın tabiri caizse neferi gibi çalışmak zorundayız."

 
 

kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu benim de adayımdır fox tv çalar saat ismail küçükkaya