İmamoğlu, Koronavirüs Salgınında Güç Kaybeden Bakkallar İçin Hayata Geçirilen 'Halk Bakkal' Projesini Duyurdu

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, salgın döneminde online alışverişler sebebiyle zor durumda kalan bakkallara destek olmak için tasarlanan 'Halk bakkal' projesini açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sosyal kart sahiplerinin bakkalardan alışveriş yapabilmesini sağlayacak 'Halk Bakkal' projesi hayata geçiriliyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yenikapı'daki Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde tanıttığı proje kapsamında, koronavirüs salgınından etkilenen bakkallar için kart sahibi olan herkes teşvik ediliyor. 

Zincir marketlere karşı bakkalların elini güçlendirmek için hayata geçirilen projede amaç online alışverişten dolayı gelirleri yüzde 80'in üzerinde azalan bakkallara destek olmak ve 'eski bir kültürün yaşatılmasına katkı sunmak' olarak açıklandı.

1200'den Fazla Bakkal Başvuruda Bulundu

Toplu taşımada kullanılan İstanbul Kartların, anlaşmalı bakkallarda geçerli olacağını belirten İmamoğlu, "Bugün itibariyle İstanbullular ceplerinde 18 milyonun üzerinde İstanbul Kart taşıyorlar. Şimdiye kadar çoğunlukla ulaşımda geçerli olan İstanbul Kart, bundan böyle Halk Bakkal logolu mahalle bakkallarında da geçecek. Ceplerinde İstanbul Kart taşımakta olan bütün vatandaşlarımız, bugünden itibaren 'Halk Bakkal' logolu mahalle bakkallarında kartlarını kullanarak alışveriş yapabilecekler. Böylelikle İstanbullunun ekonomik gücünü, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin gücüyle birleştirerek bakkallarımızın yanında olacağız. Bugün itibariyle, Belediyemize başvuruda bulunan 1200'den fazla Halk Bakkal ile yola çıkıyoruz. Hedefimiz İstanbul'un her ilçesinde her semt ve mahallede Halk Bakkal ağını genişletmek ve yok olmakta olan mahalle bakkalı komşularımıza destek olmak" ifadelerini kullandı. 

ekrem imamoğlu halk bakkal istanbul büyükşehir belediye kart