İmamoğlu, MOBESE Görüntülerini Servis Edenlere Dava Açtı

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu, balıkçıya gittiği anların MOBESE görüntülerini servis edenlere dava açtı.

İstanbul geçtiğimiz günlerde yoğun kar fırtınasıyla karşı karşıya kalmış, şehre Trakya ve Anadolu'dan girişlerin yanı sıra Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı'nda tüm uçuşlar durdurulmuştu.

Şehirde ulaşımı felç eden fırtına esnasında AKP'liler İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik karalama kampanyasına hız vermiş ve İBB'nin süreci yönetemediğini iddia etmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kar fırtınası esnasında balıkçıda "keyif yaptığı" iddia edilirken Ekrem İmamoğlu "Bu konunun devletin imkanları kullanılarak bir MOBESE kamerasının böylesi bir magazinsel, kaotik bir sürecin parçası yapılacak şekilde servis edilmesinin sağlanmasının takipçisi olacağım. Çok önemli bir meseledir bu, kişisel de bir meseledir. Bu konudaki düşüncemi İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya ile dün ve bugün paylaştım" demişti.

TCK 135, TCK 136 ve TCK 257'ye Göre Suç...

Söz konusu görüntülerin servis edilmesine ilişkin İmamoğlu'nun avukatlarının savcılığa şikayet dilekçesi sunduğu bildirildi. Sözcü'den Aytunç Erkin'in verdiği bilgilere göre İmamoğlu'nun avukatları MOBESE görüntülerini servis ettiği belirtilen Milat gazetesi muhabiri ve Yeni Şafak gazetesi muhabirinin yanı sıra MOBESE'den sorumlu veya görüntülere erişimi bulunan şüphelilere dava açtı. Şikayet dilekçesinde MOBESE kameralarıyla "keyfi izleme yapıldığı" belirtilerek "TCK 135 yani kişisel verilerin kaydedilmesi, TCK 136 yani verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, TCK 257 yani görevi kötüye kullanma…" suçlarını işlediği belirtildi.

"Kişisel Veriler Kimlerle Paylaşıldı?"

Bunun yanı sıra Çağlayan Adliyesi'ne başvuran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Valiliğine ve İstanbul Emniyet Müdürlüğüne "Kişisel veriler yurt içi ya da yurt dışında hangi üçüncü kişilere aktarılmıştır?" sorusunu yöneltti.

istanbul büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu süleyman soylu mobese görüntüleri şikayet dava