İmamoğlu'na Siyasi Yasak Talep Edilen Dava Ertelendi

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu hakkında siyasi yasak talep edilen hakaret davası ertelendi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiğine ilişkin Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın önceki duruşmasında savcı, İmamoğlu'nun "kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret" suçunu işlediğini iddia etmişti.

Söz konusu suçu gerekçe gösteren sacı TCK'nın 53. maddesinin uygulanmasını da talep ederek Ekrem İmamoğlu'nun 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapisle cezalandırılmasını ve hakkında siyasi yasak getirilmesini istemişti.

Karar duruşması görülen davada karar çıkmadı. Mahkeme, davayı erteledi.

İmamoğlu cephesi, mahkemeye konu olan "ahmak" ifadesinin YSK üyeleri için değil İçişleri Bakanı Süleyman Soylu için söylendiğini belirtiyor. 

İmamoğlu YSK'ya 'Ahmak' Dediği İddiasıyla Yargılanmasına İlişkin Konuştu: Ben Bakana 'Ahmak' Dedim

İmamoğlu'ndan Açıklama

İmamoğlu karara ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Türkiye'de böyle bir davanın dahi olması gerçekten utanç verici. Ama her şeye rağmen umudumuz yargının aklı selim ve adalet kurallarına uygun biçimde sürdürülebilir zemine oturması. Bugün beni destekleyen, yanımda olan tüm İstanbullulara, yol arkadaşlarıma, yoldaşlarıma, siyasi dostlarıma, herkese yürekten teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saat 15.00'da Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binasında basın toplantısı yapacağını açıkladı.

ekrem imamoğlu siyasi yasak talep edilen dava ertelendi