İmamoğlu'na Suikast İddiası: Danıştay Hükümlüsü İhbar Etti

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceği iddia edildi.

Gazeteci yazar Barış Terkoğlu Halk TV canlı yayınında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast girişimi olacağına ilişkin bir ihbarı aktardı.

17 Mayıs 2006'da Danıştay 2. Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in vefatıyla ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan Danıştay saldırısının faillerinden Osman Yıldırım, 39 yıl 2 ay hapse mahkum edilmişti. Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi'nde hükümlü olan Osman Yıldırım, 31 Ocak 2022'de cezaevi müdürlüğüne gönderdiği mektupta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na suikast düzenleneceğini ihbar etti.

Halk TV'de Şirin Payzın'ın sunduğu Sözüm Var programına konuk olan Barış Terkoğlu, "Osman Yıldırım, 31 Ocak 2022 günü cezaevine idaresine bir dilekçe yazıyor. Dilekçe, suikast bildirimi başlığını taşıyor. Altında da kendi imzası var. Verdiği dilekçede, Ekrem İmamoğlu'na bir suikast yapılacak. Bunu da İBB'ye verin diyor" dedi.

Danıştay saldırısını "karartılmış bir cinayet" olarak niteleyen Terkoğlu, "Yıldırım İmamoğlu'na diyor ki; Danıştay cinayetinde MOBESE kayıtları silinmişti. O kayıtlar silinirken; sizin yemek yediğinin görüntüler nasıl sızdırılıyor zannediyorsunuz? Bu suikastten önceki son adımdır" diye konuştu.

Mektupta Erdoğan'a ve Bahçeli'ye eleştiriler bulunduğunu belirten Terkoğlu,  "Özellikle Süleyman Soylu ile geçmişte bir takım işlerde itham eden ifadeler var. Buradan sonra diyor ki; size bir suikast planı var. Türkiye'nin en büyük suikastını planlayan isim" ifadelerini kullandı.
   

ekrem imamoğlu suikast iddiası danıştay hükümlüsü saldırısı ihbar barış terkoğlu osman yıldırım