İmamoğlu'ndan 23 Nisan Mesajı: Her Çocuğumuza, Bu Ülkedeki Her Fırsatı Veren Bir Ülke Diliyorum

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 103. yıl dönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, çocukların eşitlik ve fırsat içinde büyümesini istediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 103. yıl dönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı’nda düzenlenen törene katıldı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada, çocukların eşitlik ve fırsat içinde büyümesini istediğini söyledi.

Taksim’de resmi tören

İmamoğlu, sabah saatlerinde Taksim Cumhuriyet Anıtı’na geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Resmi törenin bitiminden sonra İmamoğlu, İBB çelengini anıta bıraktı. Ardından siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de çelenklerini anıta koydu. Törende ayrıca Şehit Anıl Kaan Aybek Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Meyra Mendi, “Egemenliğin Tadı” adlı şiiri okudu.

‘Devletimizin her kademesinden insanların katılım gösterdiği bir bayram olmasını diliyorum’

İmamoğlu, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın hem ulusal egemenliğin hem de çocukların bayramı olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Tabii daha güçlü, daha coşkulu ve daha hissedilir bir biçimde, devletimizin her kademesinden insanların katılım gösterdiği bir bayram olmasını diliyorum. Elbette dünyada çocuklara hediye edilmiş tek bayram. Ama bir o kadar da sorumluluğumuz çok büyük. Çünkü milli egemenliğin tescillendiği TBMM’nin kuruluş gününde kutluyoruz bu bayramı. Aslında hangi makamda bulunuyorsanız, bu bayramın tescilinin içinde olduğu, o ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışından dolayı o makamlarda bulunuyoruz, bulunuyorlar. Onun için bu bayramlardaki kriterleri, böyle bölünmüşlüğü, parçalanmışlığı değil de bütüncül kutlamayı, halkla bütünleşmeyi çok istiyor ve diliyorum.”

‘Hiçbir çocuğumuzun eşitsizlik içinde değil, tümden eşitlik içinde var olduğu bir Türkiye diliyorum’

İmamoğlu, çocukların eşitlik ve fırsat içinde büyümesini istediğini belirterek, şöyle devam etti:

“Hiçbir çocuğumuzun eşitsizlik içinde değil, tümden eşitlik içinde var olduğu bir Türkiye diliyorum. Hiçbir çocuğumuzun birbirinden farklı yetiştiği değil, tam aksine Cumhuriyet’in bizlere verdiği fırsat gibi, her çocuğumuza bu ülkedeki her fırsatı veren bir ülke diliyorum.”

(ANKA)

ekrem imamoğlu 23 nisan taksim