İmamoğlu'ndan Çiftçilere Yağlık Ayçiçeği Tohumu Desteği

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çiftçilere verilecek yeni bir destek paketi açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde yurt genelinde yaşanan izdihamlarla birlikte ayçiçek yağı meselesi Türkiye'nin gündemine oturdu. Rus donanmasının Türkiye'ye ayçiçek yağı taşıyan gemilerin Azak Denizi'nden çıkışına izin vermemesinin ardından ayçiçek yağı fiyatlarının çok artacağı dedikodusu üzerine marketlerde kuyruklar oluştu, izdiham yaşandı.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan MHP lideri Devlet Bahçeli "Yağsız yemek olur da yarınsız Türkiye olmaz" dedi. 

Bahçeli: Yağsız Yemek Olur da Yarınsız Türkiye Olmaz


AKP'li Metin Külünk ise "ayçiçek yağı fabrikalarının sahibi gizli gıda baronu"na "Kirli elini ülkemizin üstünden çek" çağrısı yaptı. 

AKP'li Metin Külünk: Gıda Baronu Kirli Elini Ülkemizin Üstünden Çek


AKP'li bir bürokrat ise yağ kuyruğuna giren vatandaşlara "Ölün" dedi. 

Yağ Kuyruğundaki Halka 'Ölün' Diyen AKP Bürokratı Emekli Oluyor

İmamoğlu'ndan Destek Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ise çiftçilere destek açıklaması yaptı.  Resmi Twitter hesabından bir paylaşım yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Yağlık ayçiçeği üretimi için çiftçilerimize tohum desteği veriyoruz. Ekonomik olarak ve tedarik açısından zor zamanlardan geçilen bugünlerde, üreticileri destekliyoruz. İstanbul genelinde 1586 çiftçiye 2538 torba yağlık ayçiçeği tohumu desteği veriyoruz" ifadelerini kullandı.

Destek için başvurmak isteyen çiftçiler Kocatepe Mah. Kantarcılar Sk. No:10/1 (Meyve Sebze Hali Kompleksi), Bayrampaşa/İstanbul'da bulunan Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığına gidebilir ya da 0212 449 92 32 numaralı telefonu arayabilir.

ekrem imamoğlu ibb çiftçilere yağlık ayçiçek tohumu desteği ayçiçek yağı devlet bahçeli metin külünk