İmamoğlu'ndan Dava Sorusu: Ceza Karşılığı Terfi Teklif Edildi mi, Açıklansın!

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV ekranlarında yaptığı açıklamada kendisi hakkındaki yargılamayı yapan hakime, kendisine ceza vermesi karşılığında ağır ceza hakimliği teklif edildiğini iddia etti.

Halk TV canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'nin Halk Ekmek fabrikalarına yaptığı baskınlara ilişkin "Osman Nuri Bey'e çok üzüldüm. İktidar partisinin İl Başkanı'nın zavallı durumuna düşmesine çok üzüldüm. 150 günde 150 proje kampanyasıyla açılış yapınca telaşa kapıldılar. Cumhurbaşkanı grupta da konuştu. Bıraksın bizimle bu mücadele vermeyi, kendisini aldatan bakanlarına hesap sorsun" diyen İmamoğlu, yerli elektrikli otomobil Togg'un açılışına davet edilmediğini söyledi.

"Togg Açılışına Davet Edilseydim Giderdim"

İmamoğlu, "Togg'un açılışına davet edilmedim, edilseydim giderdim. Gürül gürül iş yapıyoruz. Korkuyorlar benden" dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı meselesine ilişkin soruya yanıt veren İmamoğlu, "Anket tuzağına düşmeyelim" dedi.

İmamoğlu'ndan Adaylık Sorusuna Cevap: İstanbul'da Kazanırsanız Türkiye'yi Kazanırsınız

Sürekli olarakk Altılı Masa'nın adayının konuşulmasının nedenine dikkat çeken İmamoğlu, "Gerçek  konulardan bizi uzak tutuyorlar. Bu ülkenin yüzde 75'i eğitimden rahatsız, umutsuz. Yüzde 14-15 işsizi var. Gelir paylaşımında bu ülkenin nimetlerinin yüzde 60'ı bu ülkenin yüzde 10'una ait. En alt gelirle en üst gelir grubu arasında çarpan 23 kat. Alt gelir grubu her sene 23 kat fakirleşiyor, üst gelir grubu 23 kat zenginleşiyor. Yüzde 150 enflasyonu, kendi yanılgılarını, kendi yalanlarını kapatmak için bizi tartıştırılıyorlar. Cumhurbaşkanı adayı kim, sana ne? Biz süreç yönetiyoruz, ben sürecin bir parçasıyım. İstanbul'daki icraatlar ile ben sürecin en güçlü parçasıyım. İstanbul eşittir Türkiye. İstanbul'da kazanırsanız Türkiye'yi kazanırsınız" ifadelerini kullandı.

"'İmamoğlu'na Ceza Ver Seni Ağır Ceza Reisi Yapalım' Denmiş midir?"

YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin konuşan İmamoğlu, hakimin görevden alınmasına ilişkin "Madem ki bu hakim FETÖ'cü, 2020/5019, bu hakim hakkında HSK birinci dairenin verdiği karar FETÖ soruşturmasına gerek yoktur kararı vermiş. Ne kadar aşağılık bir durum. Utanmamışlar bir de benim davaya FETÖ'cü atamışlar. Mahkeme hakimi atayalı 1 yıl olmamış. Bu hakim neden Samsun'a atandı?" diye sordu.

Dikkat çekici iddialar öne süren İmamoğlu, "Üst yargı yetkilisi kişiler tarafından 'Gel sen İmamoğlu'na ceza ver seni ağır ceza reisi yapalım' denmiş midir? Tehdit edilmiş midir? Ya da denileni yaparsan da ödüllenirsin denmiş midir?" sorularını yöneltti.

YSK üyelerine "ahmak" dediği iddiasını reddeden İmamoğlu, "Hayatı yalanla iftirayla dolu şahsiyet 'sen bizi yurtdışına nasıl şikayet edersin ahmak' diyerek bana hakaret etti. Ben de sözünü iade ettim" dedi.

İmamoğlu'ndan Sözcü Gazetesi Açıklaması

Uzun bir süredir kendisine medya ambargosu uygulayan Sözcü gazetesiyle gerilim yaşandığı iddialarına yanıt veren İmamoğlu, "Bu işlerin detayına girmeyi kendime yakıştırmam. Benim kişiliğimi, mücadelemi bilen o gazete içerisinde inanın kapıdaki bekçisinden en kıymetli köşe yazarlarına veya diğer kişiliklere kadar bilen çok insan var. O kurum hakkında bu konuda detaya girmek benim için zül olur" dedi.

Sözcü ve İmamoğlu arasındaki gerilimin Sözcü'nün patronu Murat Özbay'ın annesinin evine zabıta gönderilmesi nedeniyle yaşandığı öne sürülmüştü. Buna ilişkin "Ama şunun bilinmesi lazım İmamoğlu bir yere zabıta göndermeyle ilişkili bir belediye başkanıdır. Herhalde herkes kendi aklıyla benim aklımı karıştırıyor. Bazen kişi, kendinde bildiği şeyi başkasına yakıştırır" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"O zaman benim, basının yüzde 90'ı benim aleyhimde herkesin malı mülkü var İstanbul'da, kimin kapısına zabıta yollamışım veya baskı yapmışım. Yapsam herhalde kıyamet kopar, her gün gazeteler manşet olur. Böyle bir şey olabilir mi ya. Her yere zabıta gidebilir, benimle ne alakası var. Benim bir zabıtanın bir yere gitmesi gelmesiyle ne alakam olabilir. Ekrem İmamoğlu'nu kiminle karıştırıyorlar."

"Soylu'nun Üslubu Güvenlik Sorunu"

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya eleştiriler yönelten İmamoğlu,  "Şu dil, şu üslup devlete, millete ne kadar büyük zarar veriyor. AKP'ye de zarar veriyor, Sayın Cumhurbaşkanı'na öyle büyük bir zarar veriyor ki! Güvenlik sorunu ya... Ortalama 700 sandık görevlisi için terörist dedi. Şimdi de 557 terörist diyor. Bize bunun listesini verin dedik. Öyle ya! Bunu sen diyorsan bana bilgisini ver... Tek bir cevap alamadık biliyor musunuz? Peki ortada ne var? Hafızamızı yitirmeyeceğiz!" diye konuştu.

Sözcü'nün Ekrem İmamoğlu'na Ambargosunun Nedeni Belli Oldu

imamoğlu dava sorusu ceza karşılığı terfi teklif edildi mi açıklansın