İmamoğlu'ndan Erdoğan'a 'Çivi' Yanıtı: 24 Kat Fazla İş Üretmişim 4 Yılda

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, riskli yapıların yıkımında AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın eleştirilerine görsel bir sunumla cevap verdi. İmamoğlu, Erdoğan'ın 4 yıllık belediye başkanlığı döneminde yaptığı yol uzunluğundan 24 kat daha fazla yol yaptığını söyledi.

Bakırköy’de riskli yapıların yıkımına katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelik “İstanbul’un dönüşümü için tek bir çivi bile çakmadı” eleştirilerine yanıt verdi.

“Burada kocaman bir çivi var”

İmamoğlu, elindeki kağıtları göstererek “Çivi mi istiyorlar ben çivi göstereyim ekranlarda bak burada kocaman bir çivi var. Bu tam 13.27 kilometre” dedi. İmamoğlu, kağıtlarda Erdoğan’ın 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı yol uzunluğunu 0.55 kilometre olarak gösterdi. İmamoğlu’nun kendisinin ise 2019-2021 yılları arasında 13.27 kilometre yol yaptığını belirtti.

“Bizi izlemeye devam etsin imrenerek”

“Çivi mi istiyorlar ben çivi göstereyim ekranlarda bak burada kocaman bir çivi var. Bu tam 13.27 kilometre. Buradada diğer başkanların. Şurada da en küçük ortalamayı görüyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanından yaklaşık 24 kat daha fazla iş üretmişim 4 yılda. Ondan önce Nurettin Sözen onun yaklaşık 5-6 katı 5 yılda üretim yapmış. Burada kocaman bir çivi çakmış İmamoğlu var hem de 13.27 kilometre yol yaparak. Daha da yolumuz uzun, daha güçlü işler başaracağız. Bizi izlemeye devam etsin imrenerek.”

ekrem imamoğlu recep Tayyip Erdoğan çivi