İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Sen Kimsin de Benim Vatan Sevdamı Ölçeceksin, Hadi Oradan!

TAKİP ET

İmamoğlu, mitinglerinde Kılıçdaroğlu'na ve kendisine sürekli 'terörist' ve benzeri ithamlarda bulunan Erdoğan'a sert çıktı.

İmamoğlu, mitinglerinde Kılıçdaroğlu'na ve kendisine sürekli 'terörist' ve benzeri ithamlarda bulunan Erdoğan'a sert çıktı. 

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, bugün İstanbul'da Esenyurt'un ardından Gaziosmanpaşa'daydı. Meydanlarda Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisi hakkında sürekli 'terörist' ve benzeri ithamlarda bulunan AKP Genel Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yanıt verdi.

İmamoğlu'nun sözleri şöyleydi:

"Sevgili hemşehrilerim, o kadar üzücü şeyler yaşıyoruz ki. Bu şehirde, şu anda ilçe ilçe dolaşıp bir ülkenin Cumhurbaşkanı, bana ve Cumhurbaşkanı adayımıza ‘terörist' diyor. O kadar üzücü, o kadar acı ki. Birkaç şey hatırlatacağım.

Bakın çocukluktan beri, birkaç kuralı öğrendik. Dedik ki, bir; yalan konuşmayacaksın. İki; birisi hakkında iftira atmayacaksın. Bak bunlar çok önemli. Bunlar, inancımızda da en büyük günahlar. Yalan konuşmayacaksın. Hele milletin gözüne baka baka yalan konuşmayacaksın. Allah aşkına; milletine ‘terörist' diyenden bu millete hayır gelmez.

Bir seçim için, bir oy için milletine ‘terörist' diyen, karşısındaki insanları yenmek için, seçim için ya seçim için milletine ‘terörist' deyip, yalan konuşandan, iftira atandan bu millete hayır gelmez.

Ve üzücü olan, buna aldanan insanlar var. Onların kalbini köreltiyor. Milleti birbirine düşürüyor. Ben her yerde söyledim; Sen kimsin de benim milli bilincimi ölçeceksin? Sen kimsin de benim vatan sevdamı ölçeceksin. Sen kimsin de benim millete olan tutkumu ölçeceksin? Sen kimsin de benim vatana, millete, bayrağa, Atatürk'e olan sevgimi ölçeceksin. Hadi oradan. Hadi oradan. Hadi oradan. Bu milletin geçmişiyle sıkıntısı olan, Atatürk'le zoru olanla benim işim olmaz kardeşim.

Seçime bir gün kala, kırmızı bültenle aranan insanı devletin televizyonuna çıkarıp, oy almak için bildiri okutacaksın; bana ‘terörist' diyeceksin.

Hadi oradan. İftiracı seni. Millet, senin bu oyunlarına aldanmadı, aldanmaz.

Bir oy için sen, her şeyi yaparsın. Ama bu millet, sana da senin gibi düşünenlere de dersini verecek."

ekrem imamoğlu gaziosmanpaşa recep Tayyip Erdoğan iftiracı hadi oradan