İmamoğlu'ndan Gülşen'in Tutuklanmasına Tepki

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ünlü şarkıcı Gülşen'in tutuklanmasına tepki gösterdi.

Pendik'te Hasan İzzettin Dinamo Kütüphanesi'nin açılışını yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 150 günde 150 proje ile İBB'nin hizmetlerini vatandaşa anlatmak istediklerini ifade etti.

İstanbul'da 150 Günde 150 Proje

Hiçbir ayrım yapılmaksızın her vatandaşa hizmet verme amacıyla çalıştıklarını belirten İmamoğlu, 150 proje içinde metro, yeşil alanlar, yaşam vadileri, arıtma tesisleri, altyapı projeleri, öğrenci yurtları, kıreşler, sağlık merkezleri, spor tesisleri, meydan, cadde ve bulvar düzenlemeleri, tarihi alanların, camilerin restorasyonları, kültür merkezleri ve kütüphaneler bulunduğunu söyledi.

Kent lokantası ve halk ekmek fabrikaları gibi projeler de yürüttüklerini belirten İmamoğlu, amaçlarının rant ve partizanlığı uzaklaştırarak insanların sorunlarına doğrudan dokunan faaliyetler yürüttüklerini, ancak bu projeler içinde kütüphanelerin kendisini ayrıca heyecanlandırdığını vurguladı.

26 Ağustos Vurgusu

"26 Ağustos ne kadar güzel bir örtüşme ki bir tanesi 1071 yılında Sultan Alparslan'ın Malazgirt zaferiyle, Bizans İmparatorluğu'yla yaptığı savaşla birlikte milletimizin bu toprakları yurt edinmesinin başladığı tarih.

Bir diğer 26 Ağustos, 1922'de bu yurdun belki de yurt edinilden sonraki tarihi boyunca en büyük tehdidi yaşadığı, hatta yurdun neredeyse üçte ikisinin işgal edildiği bir ortamda milletçe ayağa kalkmanın ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde buradaki herkesin dedelerinin ve ninelerinin mücadelesinin, o Büyük Taarruz'un başlangıç günü. Yani 30 Ağustos Zaferi'ne doğru gidişin ve ardından 9 Eylül'de yurdun işgalden kurtuluşunun ve akabinde Cumhuriyet'in kuruluş adımlarının atılmaya başlandığı o kararlı gün.

Dolayısıyla ben böyle bir günde insanların bilgiyle buluşacağı böyle bir kütüphane açılmasını çok değerli buluyorum. Bu manada hepimiz başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu yurt için hayatını feda etmiş tüm şehitlerimizi ve mücadelenin içinde olmuş gazilerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun..."

Gülşen'in Tutuklanmasına Tepki

Büyük Taarruz'un hiç bitmediğini, halen sürdüğünü anlatan Ekrem İmamoğlu, "O zaman da bunun adı seferberlikti, bugün de seferberlik. O zaman vatanın kurtuluş seferberliğiydi, bugün vatanın bilgiyle donatılması seferberliği. Ve önümüzdeki yüzyılında Cumhuriyet'in, çocuklarımızın ve gençlerimizin eşitlikçi bir ortamda yetiştiği, insanların iyi hizmet alacağı yeni buluşlara doğru bir taarruz ve mücadele... Yoksa adaletsizliğin, hukuksuzluğun yaşandığı bir ortamda değil.

"Sırf Bir Kişi İstiyor Diye..."

Yani bir kişinin ettiği bir söz üzerine, bir kişi istiyor diye bir sanatçı hapse atılıyorsa... Bu olmaz. Hata yaptı diye, bir insanı üzdü diye, bir kişinin duygularını rencide etti diye hapse atılıyorsa olmaz. Hakaret etmiş olabilir, hata yapmış olabilir. Ama bu tür davranışların cezası hapis değildir. 

Hukukun yerine geldiği ortamlar, adaletin varlığı ancak bizim önümüzde az önce bahsettiğim ışığı yakabilir. Aksi takdirde çok sıkıntılı bir ortam getirir. Hukuk ve adalet herkes içindir, bir kişi için değil. Biri hakaret ettiğinde 'Ne güzel laf etti', başkası hakaret ettiğinde 'Hemen hapse atalım' değildir adalet. 

"Bu Aklın Sona Ereceğiz Zamana Doğru Hep Birlikte Gidiyoruz"

Türkiye'de bu anlamsız süreci yaşatan aklın sona ereceği zamana doğru hep birlikte gidiyoruz. Bu mücadelenin adı da seferberliktir. Siyasi değil, toplumun adalette, eşitlikte buluşma mücadelesidir bu. Adaletsizlikle yapılan tüm hamleleri kınıyoruz. Bir kişinin dediği değil, adaletin işlediği bir ülke istiyoruz. Son olarak şunu söyleyeyim: Bu ülkede hukukun tesisi için çok mücadeleler verildi. Halen de veriliyor.

Seçim Vurgusu

Bunların hepsi olgunlaşma sürecidir. Umuyorum fazla bir bedel ödemeksizin sadece mücadele ve demokrasi kuralları içinde bir sonuç ile ülkemizin 2023'te Cumhuriyet'in 100. yılında, ikinci yüzyıla  çok büyük umutlarla adım atacaktır. İstanbulluların Belediye Başkanı olarak söz veriyorum ki sonsuz mücadeleye kararlı bir başkanınız var, bundan da asla vazgeçmeyeceğiz."

Günaydın, Erdoğan İstibdadıyla Boğuşan Türk Milleti

ekrem imamoğlu gülşen destek tepki tutuklanmasına tutuklandı imam hatipler hakaret sedat peker