İmamoğlu'ndan Gümüşhane Belediye Başkanı'na Ayar: Hizmetlerin Tek Sahibi Milletimiz

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla eski Gümüşhane Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Canlı anısına yaptırılan Bilim ve Sanat Merkezi'nin açılışında İmamoğlu, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen'e güzel ifadelerle cevap verdi. İmamoğlu'nun sözleri büyük alkış aldı.

Eski Gümüşhane Belediye Başkanı ve Milletvekili Mustafa Canlı, İBB İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü iken Çin Virüsü'ne yakalanarak hayatını kaybetmişti. Canlı'nın anısına İBB tarafından Bilim ve Sanat Merkezi inşa edildi.

Açılışa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldı.

61 Saat'in haberine göre ilk olarak müteveffa Başkan Mustafa Canlı'nın oğlu Emre Canlı'nın konuştuğu törende Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzdü. Çimen, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki 20 yıllık ak parti döneminde şehrimizde bir çok projeyi hayata geçirdik. Zigana Tüneli, Çevre Yolu, Bahçecik Barajı, tüneller, barajlar okullar gibi 18 milyarı aşan yatırımlar yaptık. Bu projelerin başlamasında ve yapılmasında emegi geçen Cumhurbaşkanımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi.

Bunun ardından kürsüye gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı konuşmayı şu ifadelerle sonlandırdı:

İmamoğlu'ndan İnce Ayar

"Bu eseri 10 - 11 ay gibi bir sürede bitirdik. Bu hizmet Gümüşhane’mize hayırlı olsun. Ben bir konuyu burada söylemeden edemeyeceğim. Çok açılışlar yapıyoruz. Ürettiğimiz işler var, kendi şehrimiz de de açılışlar yapıyoruz. 

Bazı açılışlar yaparken yaptığımız hizmetin tek sahibi var milletimiz. Yaptığımız hizmetin teslim edildiği kurumlar var. O kurumlar hepimizin. Adı Milli Eğitim, adı İçişleri Bakanlığı'dır... Üzüntü duyduğum şeyi buradan söylemek durumundayım. 

Biz de devletin bir kurumuyuz.  Dolayısıyla devletimizin bu eserini, burada sizlere sunarken o yaptı bu yaptı demiyoruz. Gönlüm hep şunu ister, ortaklaşalım. Gümüşhane Belediye Başkanımız burada. Teşekkür ediyorum kendisine. Çünkü bu emanet onların. 

Bunun A Partisi, B partisi, C patisi yok. Yapılan milletimize kalıyor. İyi yapılan her şey milletimize ait oluyor.  Ben devletimizin, milletimizin hizmetine hangi husus varsa davet edildiğim ortama koşa koşa giderim. Kimin yaptığına bakmam elim çatlarmışçasına alkışlarım. Dolayısıyla bugün keşke Milli Eğitim Teşkilatımızdan dostlarımız, üst seviyeye kaymakamımızdan, müdürümüze burada olsaydı. 

Onların buraya gelmemesine vesile olan kim varsa yanlış yapıyor. Bu yanlıştan dönünüz. Doğru bir tavır değildir. Benzer bir şey Elazığ’da da yaşadık. Onlarca örneğini anlatırım.  Doğru olan şey Gümüşhane Belediye Başkanının buraya gelmekle yaptığı şey. Kurumlar da teslim almaya gelecek.  Ne olacak, protokol kursak, kocaman sarılsak birbirimize ne olur Allah aşkına? Bu milletin bir birine sarılmanın dışında ne arzusu olabilir? Benim Gümüşhane’de sarılmayacağım, Türkiye’mizde sarılmayacağım tek bir vatandaşımız yaşamıyor. Nasıl bu Gümüşhane Belediye BAşkanı için böyleyse, benim için de öyledir.  Kurumlarımızın sahipleri siyasi partiler değildir, hizmet için araç olan kurumlardır. Bunu söylemek zorundayız, bunları söylemezsek bu hatayı yarın birileri yapmaya devam edebilir."

Video kaynağı: İST HABER

ekrem imamoğlu ercan çimen gümüşhane meral akşener açılış ince ayar verdi