İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanlığı'na Tepki: O Liyakatsiz Şahsiyet Ahlaksızlığa Doğru Adımlar Atmasın

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı'nın sözlerine tepki gösterdi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. 

İsmail Çataklı, İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin servis edilmesine ilişkin, "Kimse kendi beceriksizliklerini 48 saat uyumadan vatandaşın yanında olmuş polisimize, jandarmamıza iftira atarak kapatmasın. Herkese düşen işini yapmak" dedi.


"O Liyakatsiz Şahsiyet Bakan Yardımcılığını Yapsın"


İmamoğlu, Çataklı'nın bu sözlerine tepki göstererek, "O liyakatsiz şahsiyet Bakan Yardımcılığını yapsın. Ahlaksızlığa doğru adımlar atmasın. Bize hakaret ediyor. Bakan Yardımcılığını yaparsa liyakatli olduğunu ispat eder ama burada İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne hem laf yetiştiriyor hem de hadsiz bir biçimde askerimize, polisimize laf etmekten bahsediyor. Kim askere, polise laf etmiş? Hangimiz cambaza bak diyormuş kendi sözlerine dikkat etsin" dedi.

İmamoğlu, AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya da seslenerek şunları söyledi: 

"Muhatabım değil, onun bakanı da muhatabım değil. Ben muhatap olunan bütün yargı mensuplarına çağrımı yaptım. Anlaşılıyor ki bakanlık bu işin sorumlusu. Valimize, Emniyet Müdürüne, masanın başında bulunan memura çağrı yapmıştım. Bakan Yardımcısı muhattap olduğuna göre demek ki bu işin sorumlusu bakanlık. Sayın Bakan, derhal bu densiz ile ilgili işleme başlasın. Bu hadsiz ve liyakatsiz Bakan Yardımcısı ile ilgili işleme başlasın ve bizim sorularımıza cevap versin. MOBESE işi basit bir iş değildi."

imamoğlu ekrem imamoğlu ismail çatak mobese görüntüleri içişleri bakanlığı süleyman soylu