İmamoğlu'ndan İktidara: Önümüzdeki İlk Seçimde Onları Hıçkıra Hıçkıra Ağlatacağız

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 21 Eylül'e ertelenmesinin ardından açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine yönelik 'Sürtük' sözlerine gönderme yapan İmamoğlu, "Tam da benim yargılandığım gün, TBMM çatısı altında sayın Cumhurbaşkanı'nın milyonlarca insana dönük konuşmasında benim ifade edemeyeceğim bir hakareti hep birlikte gördük" dedi.

"Uzun zamandır muhalefeti bastırmak için yargıyı silah gibi kullanma geleneği oluştu" diyen İmamoğlu, "Toplumu germek istiyorlar. Bugünkü iktidarın mevcuttaki siyasi kadroları bile bu yapılanları şu an anlamakta güçlük çekiyor" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda Gezi eylemcilerine söylediği 'Sürtük' ifadesine gönderme yapan İmamoğlu, "YSK'ya demişim gibi dört yıl hapis ve siyasi yasak istenen davada yargılanıyorum. Tam da benim yargılandığım gün, TBMM çatısı altında sayın Cumhurbaşkanı'nın milyonlarca insana dönük konuşmasında benim ifade edemeyeceğim bir hakareti hep birlikte gördük" ifadelerini kullandı.

AKP'li İçişleri Soylu'nun İBB seçiminin kaybedilmesine ilişkin 'Hüngür hüngür ağladım' sözlerini hatırlatan İmamoğlu, "İçişleri Bakanı deyip geçmeyin, seçim güvenliğinden sorumlu birinci ya da ikinci kişidir. Seçim akşamı bile görevini ihmal edip rakibimle toplantı yapacak kadar görevini ihmal edecek bir kişiydi. Seçimi tersine çevirmek için İstanbul'un bazı ilçelerinde elinden geleni ardına koymamış birisiydi. Kaybedince 'Hüngür hüngür ağladım' diyecek kadar hırslı, aynı zamanda sulugöz birisiymiş onu anladık. Bir şehirde yerel yönetim sandıkla değişince neden hüngür hüngür anlar? Neyi kaybettin? Vatandaşlarımızın bunu anlaması lazım... Alıştılar ağlamaya, önümüzdeki ilk seçimde de bu kez onları hıçkıra hıçkıra ağlatacağız." dedi.

imamoğlu ekrem imamoğlu ekrem imamoğluna soruşturma erken seçim süleyman soylu erdoğan