İmamoğlu'ndan 'Metro Projeleri Durduruldu' İddialarına Yanıt

TAKİP ET

İmamoğlu, İBB'nin metro projelerini durdurduğu yönündeki iddialara yanıt verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli metro hattının TBM (Tünel Delme Makinesi) başlama töreninde konuştu.

Metro çalışmalarında kullanılan ve 4 olarak planlanan kazı aracının 6'ya çıkarılarak proje bitiminin erkene çekileceğini belirten İmamoğlu, yıl içerisinde Bostancı-Dudullu metro hattı ve Rumeli Hisarüstü-Aşiyan füniküler hattının tamamen, Kabataş-Mecidiyeköy hattının ise kısmen açılacağını da duyurdu.

İmamoğlu, sıklıkla dile getirilen metro projelerinin durdurulduğu yönündeki iddialara da yanıt verdi. Tek bir metro projesinin dahi durdurulmadığının altını çizen İmamoğlu, "İstanbul'da iki tane metro hattı durduruldu diye haberler yapıldı. Biz metro durdurmadık. Pendik-Tuzla ve Kirazlı-Halkalı metro hatlarımız Cumhurbaşkanlığının yayınladığı genelgeden dolayı yüzde 15’in altında ilerleme olduğu için feshedildi. Feshedilen hatlarda da bir tanesinin izni geldi. Yeniden yapacağız. Diğerini de bekliyoruz. Hızlıca ihalelerimizi yapıp yolumuza gümbür gümbür devam edeceğiz. Biz zaten durdursak çıkar açıklarız. Feshedildi, şimdi ihalesini yapacağız. Daha güçlü daha prensipli bir ihale yapacağız hızlı bir ihale yapmamız lazım. Umut ediyorum ki en doğru şekilde onları da yoluna koyup tam gaz devam edeceğiz" dedi. 

imamoğlu metro istanbul metro hatları istanbul büyükşehir belediyesi metro projesi ibb