İmamoğlu'ndan Soylu'ya: O Koltuğa Yakışmıyorsun, Onurun Varsa İstifa Edersin

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi.

Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki BELBİM A.Ş., İzmit Belediyesi iştiraki SARBAŞ ile ortaklaşa “Çınarkart” projesini geliştirdi. İki şehri, ulaşım ve farklı konularda ortaklaştıran Çınarkart için İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen törene; CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Nihat Narin ve SARBAŞ Genel Müdürü Nihat Değer katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşmasında AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yüklendi. "Sen, bizim belediyelerimize diz çöktüremezsin. Unut bunu. Bizde senden korkacak belediye başkanı yok. Biz biliyoruz senin nasıl kumpas kurduğunu, senin Mülkiye Teftiş Kurulu’na yalan söyletmek için neler yaptığını, uyduruk işlerle uğraştığını" diyen İmamoğlu, AKP'li Bakan Soylu'nun İBB'ye yönelik terör açıklamalarına da tepki gösterdi.

İmamoğlu, "Allah aşkına; belediyede çalışan kişinin babası 12 Eylül öncesinde cezaevinde yatmış veya dayısı bir suç işlemiş, amcasının oğlu bilmem ne yapmış… Bununla belediye personeli sicil alır mı? Böyle bir akılsızlık olur mu? Bunu bile değerlendirmeye çalışan bir akılla karşı karşıyayız. ‘Terörist var’ diyor. Allah aşkına teröristi yakalamak, onu bir şekilde tutuklamak kimin görevi? İçişleri Bakanlığı'nın görevi. Kendi görevini yapamayan Bakan, dedikodu yapıyor, iftira atıyor, karalama yapıyor, kumpas kuruyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Ve tekrar uyarıyoruz İzmit'ten: Bu yanlıştan dön. Bu karanlıktan dön. O bakanlığa sen yakışmıyorsun. Eğer onurun, gururun varsa, şerefli bir insansan da oradan istifa edersen, ayrılırsın" diye konuştu.

imamoğlu süleyman soylu ibb istanbul büyükşehir belediyesi