İmamoğlu'ndan Soylu'ya Sert Sözler: Sayın Bakan Bakanlık yapsın, Troll Gibi Davranmasın

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İBB'deki teftişe müdahil olmasına "Sayın bakan, bakanlığını yapsın, troll gibi davranmasın" dedi.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gündeme getirdiği İBB'de teröristlerin işe alındığı iddiası üzerine başlatılan soruşturmayla ilgili tartışmalar sürüyor. İçişleri Bakanlığı, İBB'nin yürüttüğü soruşturmaya el koydu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'li Soylu'nun söylemlerine ve bu duruma tepki gösterdi. 


"İpe Un Serdi"


İmamoğlu, "Bizim soruşturma başlattığımız 35 dosyanın tamamına el koyarak süreci devralmışlardır. Bu İBB tarihinde yok. Sen soruşturamazsın, ben soruşturacağım deniyor, niçin? İBB’deki teftiş kurulundaki müfettişler gayet deneyimli, devletimizin memurları, müfettişleri. Bu müfettişler bazen valiliğin talimatıyla, bazen bizim isteğimizle, İstanbul’un 39 ilçesine, başka başka kurumlara giderek teftiş yapan insanlar. Bu teftişi bu müfettişler yapacaktı, önümüze bir rapor koyacaktı. Hukuki süreçleri devreye sokacaktık, devraldılar. İpe un serdi, bekletiyor." dedi. 


"Gereğini Yap, Boş İşlerle Uğraşma"


İmamoğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Gereğini yap, boş işlerle uğraşma, İBB’yi, başkanını, kıskançlığını bir kenara koy. Görevini yap. Sayın bakan bakanlık yapsın, troll gibi davranmasın. İçişleri  Bakanlığı’nı yapsın. Yapamıyorsa da gereğini yetkili makam yapsın diye diliyorum, istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı ciddi bir meseledir."

 

İmamoğlu'ndan Soylu'ya Sert Sözler: Sayın Bakan Bakanlık yapsın, Troll Gibi Davranmasın
 

ekrem imamoğlu soylu ibb trol akp istanbul büyükşehir belediyesi içişleri bakanlığı