İmamoğlu'ndan Yargılandığı Davaya İlişkin Açıklama: İstanbul 850 Bindi, Böyle Bir Hatanın Bedeli Ülkede 8 Milyondur

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, hakkında hapis cezası istenen ve bugün görülecek olan davayla ilgili konuştu.

İmamoğlu hakkında, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın duruşması bugün görülecek. Davanın eski hâkimi Hüseyin Zengin’in “İmamoğlu’na iki yıldan fazla ceza vererek, onu siyasi yasaklı hale getirmem telkin edildi” gündemdeki yerini koruyor.

"Beni zerre ilgilendirmiyor. Ne faydası ne zararı. Bazen bana soruyorlar sayın başkan bu davanın sonucu ne olursa size ne olacak. Hiç ilgilenmedim" diyen İmamoğlu, "Hücremde bu konuyla ilgili tek bir endişe korku kaygı hissetmiyorum ama şu mahkemeden utanç duyuyorum. Böyle bir yargılama olamaz. Şaka gibi. Trajikomik bir durum" dedi. İmamoğlu, "Her ne olursa olacak ama ben her şeye rağmen bu ülkenin o yüce yargısına güvenmek istiyorum" diye konuştu.

Davasına bakan hâkimin görev yerinin değiştirildiğini hatırlatan İmamoğlu, "Karadeniz’den İstanbul’a atanan hakim tekrar Karadeniz’e gönderilmez. Acaba Anadolu Başsavcılığı'nda üst yargı mensuplarından birisi, hâkime, 'Bak en az 2 yıl ve daha fazlası ceza ver seni istediğin yerde ağır ceza reisi yapalım' demiş midir?  Bir başka mahkeme başkanının da sürgününü örnek göstererek. Hâkim tehdit edilmiş midir?" diye sordu. 

İmamoğlu YSK üyelerine, "Ekrem İmamoğlu’nun siyasi yasaklı hali olmasına göz mü yumacaksınız, hiç mi ses çıkarmayacaksınız?" diye seslendi.

İmamoğlu, "İstanbul 16 milyon insanın hala öğrenemediniz mi? Bir hata yaptınız 850 bin değil mi? Böyle bir hatanın bedeli bu ülkede 8 milyondur onun için ayağınızı denk alın adil olun adaleti etkilemeyin yargı için birilerinden talimat gelmesini beklemeyin. Buna aracı olmayın" ifadelerini kullandı.