İmamoğlu'nun Aile Mezarlığına Gamalı Haç Çizildi

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Trabzon'daki aile mezarlığına gamalı haç çizildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun memleketi Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Cevizli Mahallesi'nde bulunan aile mezarlığına sprey boyayla gamalı haç çizildi.

Mezarlığa yapılan provokatif saldırıyı köyün muhtarı fark ederek jandarmaya ihbar etti. Herhangi birinin şikayetçi olmadığı olaya ilişkin jandarma olay yerine gelerek tutanak tutarken gamalı haçı çizen şahsın kim olduğu tespit edilemedi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre şikayetin ardından jandarma bölgedeki denetimlerini sıklaştırdı. Mezarlığın duvarına ve oradan geçen yol üzerine gamalı haç çizildiği belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin YSK tarafından iptal edilmesi ve yeniden seçim kararı alınmasının ardından köyündeki aile mezarlığını gündeme getiren İmamoğlu, "Benim köyüm, bir derenin içinde masum bir köy. Kimse evinin kapısını kilitlemez. Herkes birbirini tanır. Komediyi anlatayım mı size? Akşam namazından sonra hava karanlık. Bizim bir caminin yanında mezarlığımız vardır, bir de rahmetli büyük dedem vefat ettiğinde onu defnettiğimiz aile mezarlığı vardır. Bir bakar ki komşumuzla akrabamız, aile mezarlığında bir ışık. Bir televizyon ekibi çekim yapıyor. Ya, benim gazi dedemle (İstiklal Gazisi Mevlüt İmamoğlu) röportaj yapmaya mı geldiniz Allah'ın adamları? Allah size akıl versin" demişti. 

ekrem imamoğlu aile mezarlığı gamalı haç çizildi ibb istanbul büyükşehir belediyesi