İmamoğlu'nun Erdoğan'a Yazdığı Mektup Ortaya Çıktı

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yazdığı mektup ortaya çıktı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İmamoğlu ile ilgili "Utanmadan bir de mktup gönderiyor" demiş, Erdoğan'a cevap veren İmamoğlu "Benim mektubum utanılacak bir mektup değildir. 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur" demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'a yazdığı mektubu Halk TV yazarı İsmail Saymaz yayımladı.

Ekrem İmamoğlu'nun Erdoğan'a yolladığı mektupta 24 Haziran 2019-15 Aralık 2021 tarihlerinde işe alınan 21 bin 179 kişinin 1600'ünün işçi ve sözleşmeli personel olarak alındığını, 2 bin taşeron personelin geçiş yaptığını, iştiraklere 17 bin 579 işçi alındığını belirttiği öğrenildi.

Bunun yanı sıra İmamoğlu Erdoğan'a İBB'den 15 bin 117 işçi çıkarıldığını, bunların 3 bin 792'sinin emekli olduğunu, 3 bin 449'unun mevsimlik işçinin süresinin dolduğunu, 3 bin 60'ının istifa ettiğini, 3 bin 400'ünün işten çıkarıldığını ve buna 31 Mart-23 Haziran 2019 tarihleri arasında alınan 1600 işçinin de dahil olduğunu ifade etti. Ayrıca bu işçilerin 1416'sının askerlik, ölüm ve evlilik nedenlerle gittiği belirtildi.

Mektupta Erdoğan'a İçişleri Bakanlığı Mektubu

Söz konusu mektupta Soylu'ya hitaben bir başka mektup yazdıklarını ancak cevap alınamadığını hatırlatan İmamoğlu Erdoğan'a, "Sayın Cumhurbaşkanım, kayıtlarımızın tamamen şeffaf olduğu, bilgi ve belgelerimize istediğiniz zaman ulaşabileceğiniz gerçekliği karşısında, belirttiğiniz rakamlar ve diğer hususlarda şahsınızın yanıltılmış olduğu düşünülmekle beraber toplumsal barış ve huzurumuzun temini ile çalışanlarımızın haksız şekilde zan altında kalmaması adına ve başkanlığımızca gereğinin yapılabilmesi için yazımızın İçişleri Bakanlığımızca cevaplandırılması hususunu takdir ve tensiplerinize arz ederim" ifadeleriyle seslendi.

ekrem imamoğlu recep Tayyip Erdoğan mektup ismail saymaz