İmamoğlu'nun Erzurum Mitingine Taşlı Saldırı

TAKİP ET

Erzurum'da Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı ve sopalı saldırı gerçekleştirildi.

Ayrıntılar geliyor...

Verilen saatler haberin güncellenme saatleridir

 

20:40

Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da mitingine yapılan saldırının ardından Twitter'da canlı yayındaydı. Saldırının tertiplenmiş olduğunu ve kolluk kuvvetlerinin görevini yapmadığı ifade eden İmamoğlu, en az 9 yaralı ile telefonda görüştüğünü ve onları takip etmeye devam edeceğini paylaştı.

İktidar kanadına defaatle şiddete teşvik eden üsluplarından caymaları uyarısında bulunan İmamoğlu, bugün yaşananları Erzurumlulara mâl etmediğini, tamamen tertipli bir saldırı olduğuna inancını paylaştı.

Partizanca davranan idarecilerin Türkiye'nin geleceğinde itibarı kalmayacağını vurgulayan İmamoğlu, bunlara karşı birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

20:27

Erzurum mitingine düzenlenen saldırıda bir çocuk yaralandı. İmamoğlu, telefonundan yaralanan çocuğun görüntüsünü gösterdi ve "Şu çocuğu polis koruyamadı" diyerek tepki gösterdi.

20:18

Erzurum'da saldırganlar slogan atarak ilerlerken polisin müdahale etmediği iddia edildi.

20:02

İmamoğlu, Erzurum'daki provokasyonu önleyemeyen Erzurum Valisi Okay Memiş'e telefonda tepki gösterdi.

19:54

Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı anlarının otobüs içinden çekilen görüntüleri paylaşıldı. Görüntülerde otobüs içindeki ekibin panik hâlde olduğu, İmamoğlu'nun hiçbir yere gitmeme talimatı verdiği görülüyor.

18:42

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Erzurum mitingine taşlı saldırı girişiminde bulunuldu. İmamoğlu polise "Emniyet emniyet" diye bağırdı. Mitinge gelenlere de "Size atılan taşları sakın geri atmayın, siz taş atmayın, beni dinleyin" diye seslendi.

ekrem imamoğlu Erzurum taşlı saldırı