İmamoğlu'nun Yargılandığı Davanın Hakimi Sürüldü: 'Telkinlerden Bunaldı'

TAKİP ET

Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın hakiminin görev yeri değiştirildi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın hakimi Hüseyin Zengin'in 1 Haziran'daki duruşmada aldığı "erteleme" kararının ardından görev yerinin değiştiği ortaya çıktı.

Gelişmeyi Korkusuz'daki köşesinden aktaran gazeteci Barış Yarkadaş, adli çevrelere yakın bir dostunu arayarak nihai kararın beklendiği 1 Haziran duruşmasında neden karar çıkmadığını sorduğunu yazdı.

"Telkinlerden Bunaldı"

Kaynağının "Hakim Bey, belli ki bunaldı. İktidar bu işin bir an önce sonuçlanmasını istiyor. İddialara göre, Ekrem Bey’e 2 yıl ceza vermesi yönünde ciddi telkinler var. Hakim Bey’in yakın çevresine telkinlerden dolayı bunaldığını söylediğini biliyorum. Davayı erteleyerek zaman kazanmak istiyor olabilir" dediğini belirten Yarkadaş, kaynağının "Çok bunalırsa tayinini de isteyebilir. Böyle şeylere çok tanık olduk" dediğini aktardı.

Samsun'a Tayin Edildi

Kaynağıyla yaptığı bu konuşmanın üzerinden 50 gün geçtiğini belirten Yarkadaş, 21 Eylül'de yapılacak duruşma beklenirken kaynağının kendisine, davaya bakan hakimin Samsun'a tayin edildiğini söylediğini bildirdi. Yarkadaş, hakimin bu tayini istemediğini ancak duruşmadan iki hafta sonra kararnameyle görev yerinin değiştirildiğini belirtti.

Hakim Hüseyin Zengin'in itiraz için HSK'ya başvurduğu ve Kartal Adliyesi'ndeki görevinde kalmak istediği bildirildi. Yarkadaş'a konuşan kaynak, Zengin'in tayinine ilişkin "İsteğin dışında gönderildiğin her yer sürgündür" yorumunu yaptı.

ekrem imamoğlu yargılandığı davanın hakimi hüseyin zengin sürüldü tayin edildi barış yarkadaş telkinlerden bunaldı samsun dava yargılama ysk hakaret yargıç tayin hakim ibb istanbul büyükşehir belediyesi