İmamoğlu Sarı Teröre Karşı: Asla Vazgeçmeyeceğim

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Asla vazgeçmeyeceğim. Bu sorunu çözümsüz bırakmak isteyen akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin teklifiyle Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında oy birliğiyle kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüşümü için yapılan kura çekiminde konuştu.

Noter eşliğinde yapılan kura çekimi ile 4 bin başvuru arasından 750’si minibüs, 250'si de taksi-dolmuş olmak üzere toplam 1000 araç taksiye dönüşecek.

İBB'nin organizasyonuyla gerçekleşen törende konuşan İmamoğlu, İstanbul’daki trafiğin pandemi döneminde özel araç kullanımıyla arttığını belirterek, "Özel araç kullanımını azaltan, toplu taşıma kullanımını destekleyen politikalar önceliğimiz olacak" dedi.

"Asla Vazgeçmeyeceğim"

İBB'nin 10 kez UKOME’ye getirdiği yeni taksi plakası ve sistemine ihtiyaç duyduğunun altını çizen İmamoğlu, "İstanbul'da yoğun bir biçimde taksi sorunu var. Bu taksi sorununun çözümünü engelleyen akıl, hangi akıl ise ben onla kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğimi buradan belirtmek istiyorum. Asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz İstanbulluyuz. Kulakları tıkayamayız, kafamızı kuma sokamayız.

Bu şehir 1990’lı yılların başından 6-7 milyondan 16 milyon resmi nüfusa yirmi milyon etkin nüfusa ulaştı. Etkin nüfus üç kat arttı ancak taksi sayısı halen aynı. Vatandaşlar açık bir şekilde korsan taksi kullandığını itiraf ediyor.

Bu kadar açık bir biçimde itiraf edilen ve bu kadar açık bir biçimde bir sorunu dile getiren vatandaşların bu çağrıları, yeni bir yönetmelikle UKOME’de çözümsüz bırakılıyor. Karar almamızı engelleyen o akılla, İstanbul halkı adına hesaplaşacağım" dedi.

"Bu İş Neden Bir Seneye Yakın Bekledi?"

Yeni 1000 taksi plakası kararı hayata geçirilene kadar defalarca reddedildiğini söyleyen İmamoğlu, "Bu iş neden bir seneye yakın bekledi?" diye sordu. Esnaf ile dayanışma içerisinde olduğunu paylaşan İmamoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Esnafın para kazanmasını istiyorum. Ben esnafımın, helalinden kazandığı parayı evine götürsün, çocuklarını mutlu etsin istiyorum. Esnafımın fikri ne olursa olsun, ister taksici, ister minibüsçü, isterse otobüsçü olsun Seçilmiş yeni bir başkan olarak üç buçuk sene içerisinde ilk defa zam yaptık. Benim esnafım geçinemiyor yani ben kafamı kuma mı sokacağım? Hak ettiği zammı vermek zorundayız. Zammı yapan Ekrem İmamoğlu değil ki. Bu ülkede enflasyonun yüzde otuza siz ya da biz çıkarmadık. Çıkaran bu ülkenin ekonomisini yöneten akıl, o akıl."

"Derdiniz Üzüm Yemek Mi?"

Taksi dönüşüm projesine karşı çıkan esnafın siyasi tezahürat yapmasına anlam veremediğini belirten İmamoğlu, "Derdiniz üzüm yemek mi? Bağcıyı dövmek mi? Bağcıyı dövme niyeti olan akla buradan sesleniyorum. Ben hayatımda hiç dayak yemedim. Çünkü toplumsal işlerde böyle bir hamle yapacak bir insan değilim. Hak ve hukuku korurum. Az önce sordum davetli olmasına rağmen o esnaf odası başkanı bugün aramıza katılmamış. O esnaf odasına, bin tane yeni taksi katılıyor. O taksici esnafı da yarın odaların seçiminde oy kullanacak. Bari gel de onlara kendini göster" dedi.

"Minibüsçümüzü de İstanbul'daki sistemin bir parçası yapmak zorundayız" diyen İmamoğlu, minibüslerle ilgili çalışma yapıldığını söyledi. İstanbulkart'ın bu araçlarda da kullanılacağını açıkladı.

imamoğlu taksi sarı terör zam minibüs otobüs