İmamoğlu: Şeb-i Arus Töreninde Bence de Kur'an Arapça Okunması Gerekir

TAKİP ET

İBB Başkanı, Şeb-i Arus Töreninde Türkçe Kur'an okunmasının bir hata olduğunu dile getirerek şahsi düşüncesinin de Kur'an'ın Arapça okunması gerektiği yönünde olduğunu belirtti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şeb-i Arus Töreninde Türkçe Kur'an okunması ile başlayan tartışmalara dair ilk kez konuştu.

İmamoğlu, hükumet kanadından sert eleştiriler gelmesine neden olan etkinliğe ilişkin tartışmalar başladıktan sonra bilgi sahibi olduğunu vurgularken şahsi görüşünün de Şeb-i Arus Töreninde Kur'an Arapça okunması gerektiği yönünde olduğunu kaydetti. İBB Başkanı'nın ilgili açıklamaları şöyle oldu:

"Ben de bu konuyu tartışmalar gündeme oturduğunda ya da süreç başladığında öğrendim. Tabii şunu hepiniz bilirsiniz ki, bu programları oturup da bir belediye başkanı yazıp çizmez, hazırlamaz. Böyle bir şey ne geçmişte ne bugün ne de bir başka belediyede olmamıştır. O bakımdan bu noktada bilgimin olmadığı böyle bir detayla ilgili her türlü eleştiriye de saygıyla yaklaşmak durumunda olan bir belediye başkanıyım. Hatam vardır, eksiklik olabilir; ki bakıyoruz, araştırıyoruz, bu anlamda çok detaylı da araştırıyoruz. Tabii ben şunu da net ifade edeyim; bence de Şeb-i Arus töreninde yüce Kur'an'ın Arapça okunması gerekir. Ben de bunu ifade edeyim. Bunu derken, unutmayalım ki dilimizde bizim için önemli."

ekrem imamoğlu ibb başkanı şeb-i arus töreni türkçe kur'an arapça