İmamoğlu: Sığınmacıların Evlerine Dönmesi Gerekiyor

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Alman medyasına konuştu.

İBB Başkanı İmamoğlu, Der Spiegel dergisine konuştu. Sığınmacı sorununa değinen İmamoğlu, Batı'nın yeterince sorumluluk almadığını ve sığınmacıların evlerine dönmesi gerektiğini belirtti. 

İmamoğlu, "Sığınmacıların kendi ülkelerine dönmeleri gerekiyor ama şimdilik bunun mümkün olmadığını görecek kadar gerçekçiyim" dedi.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Göç dalgası, biraz da birçok zengin ülke sadece izlemekle yetindiği için bu kadar büyük bir hale geldi. Batı yeterince sorumluluk almadı. Türkiye'de sığınmacı krizi konusunda bir saydamlık sorunu var. Tüm taleplerimize rağmen hükümet bizimle yeterince veri paylaşmadı. Umarım gelecekte uluslararası kamuoyu bu insanların bir kez daha memleketlerinde yaşayabilmesi için çaba sarf eder."

- Sığınmacılar kendi ülkelerine mi dönmeli diyorsunuz?

"Tabii ki sığınmacıların evlerine dönmesi gerekiyor, ancak ben şu anda bunun olası olmadığını görecek kadar gerçekçiyim. Gelecek için bir plandan bahsediyorum. Kimse mecbur kaldığı için memleketinden uzakta yaşamayı sevmez.". 

sığınmacı sorunu sığınmacılar sığınmacılar evlerine gönderilmeli ekrem imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi Der Spiegel