İmamoğlu: Sinan Ateş'in Suikastçılarını Bulacağız

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa'da yaptığı konuşmada, akademisyen Sinan Ateş'e yapılan suikastı kınadı ve faili meçhul bırakmayacaklarını söyledi. İmamoğlu, Türkiye'nin adaletin simgesi olacağını vurguladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bursa’da yaptığı konuşmada, akademisyen Sinan Ateş’e yapılan suikastı kınadı ve faili meçhul bırakmayacaklarını söyledi. İmamoğlu, Türkiye’nin adaletin simgesi olacağını vurguladı.

"Akademisyen Şehidimize Sahip Çıkacağız"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Bursa’da vatandaşlarla bir araya geldi. İnegöl’deki halk buluşmasının ardından Mihraplı Kent Parkı’nda konuşan İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde öldürülen akademisyen Sinan Ateş’in suikastını kınadı. İmamoğlu, “Sinan Ateş’e yapılan bu suikastı kınıyorum. Akademisyen şehidimize yapılan bu suikastı yapan kişileri bulmak 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere hepimizin boynunun borcudur bunu bilin” dedi.

"Ailesini Ziyaret Ettim"

İmamoğlu, Sinan Ateş’in ailesini de ziyaret ettiğini belirterek, “Ben gittim anneciğini, babacığını da ziyaret ettim. Ailesiyle bir arada oldum. Allah kimseye böyle bir acı vermesin” diye konuştu.

"Bu Mesele Faili Meçhul Olmayacak"

İmamoğlu, Sinan Ateş’in öldürülmesinin faili meçhul bırakılmayacağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

“Tabii bu mesele bir faili meçhul meselesi asla olmayacak. Bu memleket yapanın yanında kalıyor memleketi olmayacak. Bu memleket; hak ve hukukun, adaletin sonuna kadar geldiği bir memleket olacak. Bu memleket; adamına göre mahkeme, adamına göre hukuk, adamına göre adalet, adamına göre karar memleketi olmayacak. Sadece içi yananların kötü olaylara karşı beddua ettiği değil. Türkiye Cumhuriyeti Devleti adaletin simgesi olacak.”

 

ekrem imamoğlu sinan ateş bursa