İmamoğlu: Tümden Bir Değişim Bekliyorsak, Hükümeti Değiştirmek Zorundayız

TAKİP ET

'Tümden bir değişim bekliyorsak, ülkedeki bugünün yönetici aklını değiştirmek zorundayız ve hükümeti değiştirmek zorundayız. Bunun başka bir yolu yok. Bunu bilin'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu,  “150 Günde 150 Proje” maratonu kapsamında, İETT’de taşeron olarak çalışan 446 personele kadro verilmesi ve 160 yeni otobüsün metrobüs filosuna katılması dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan İmamoğlu, “Büyükşehir Belediyesi’ndeki bütün sorunları, elimizdeki sihirli değnekle de çözemeyiz. Zincirin halkaları gibidir bu. Evet, sizi çözebiliyoruz. Diğer o bütüncül sorunları çözemiyoruz. Sebebi ne? Çünkü ekonomi kötü. O zaman ekonominin de iyi olması lazım. Çünkü, gelir dağılımındaki adaletsizlikler, eşitsizlikler, sadece İBB'nin kendi alanında çözebileceği bir konu değil. 360 derece bütün ülkede çözülebilmesi gereken bir problemdir. Çünkü gelir adaletsizliği var. Dolayısıyla sorunun temeli, ekonomiyle ilgili sorunlar ve problemler. Yani tümden bir değişim bekliyorsak, ülkedeki bugünün yönetici aklını değiştirmek zorundayız ve hükümeti değiştirmek zorundayız. Bunun başka bir yolu yok. Bunu bilin” dedi.

İmamoğlu, "Ülkenin sahip olduğu kaynakların Türkiye’de 86, İstanbul’da da 16 milyona aittir. Yöneticilerin vazifesinin, size ait olan nimetleri, size adil bir biçimde dağıtmakla mesul insanlar olduğunu da unutmayın. Bugün bu yaptığımız iş, size lütuf değil. Ekrem İmamoğlu'nun size sağladığı bir kazanç değil. Ekrem İmamoğlu'nun sorumluluğunu, ekip arkadaşlarıyla beraber iyi yaparak, doğru yaparak, iyi iş yapan, doğru iş yapan, adaletli iş yapan, yönetici olma biçimidir. Yani ben aslında vazifemi yerine getiriyorum. O bakımdan her yerde söyledim, burada da söyleyeceğim: Ülkenin en büyük sorunu, ülkeyi yöneten bir kısım insanları kutsallaştırma gayreti. Biz insanız ha; unutmayın. Sizin gibiyiz. İnsanız ve bir arada bu ülkeyi yönetme ve bu şehri yönetme gayretini ortaya koymak zorundayız." ifadelerini kullandı.

 

imamoğlu değişim hükümeti değiştirmek zorundayız istanbul büyükşehir belediyesi