İmamoğlu Vatandaşları Uyardı: Baskın Kar Yağışları Bizimle Olacak

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beklenen kar yağışına ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) karla mücadele çalışmalarını denetleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, son duruma ilişkin yaptığı açıklamada bu yıl kar yağışında ilginç bir seyir olduğunu belirterek "Bir bölgeye birden kar yağıyor. Bir anda yoğun bir kalınlık oluşabiliyor. Kırsalda 25 santim ve üzerine çıktığı gözleniyor. Bu hafta boyunca soğuk hava dalgası devam edecek" diye konuştu.

Şehrin herhangi bir noktasında aniden bastıran kar yağışlarıyla karşı karşıya kalınabileceğini belirten İmamoğlu, "Meteorolojinin verdiği uyarılara göre her an baskın yağışları bizimle olacak. Vatandaşlarımıza olan uyarımız devam etmektedir" dedi.

Trafik akışının halihazırda en verimli şekilde sürdürülmesine rağmen kış koşullarına hazırlığını yapmamış araçların tıkanıklıklara neden olabileceğini belirten İmamoğlu, "Lütfen vatandaşlarımız bu koordineli çalışmalarına bizimle devam etsinler. Hiçbir vatandaşımız acil ihtiyacını hissettiğinde kendini yalnız hissetmesin. Bizler 7/24  onların yanında olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

ekrem imamoğlu ibb akom kar yağışı uyarı