İmamoğlu ve Yavaş Hakkında YSK'ye Başvuru Yapıldı

TAKİP ET

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın 'Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı' sıfatının kullanılmaması için YSK'ye başvuruldu.

Millet İttifakı Cumhrubaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş'ın bu unvanı kullanmalarının yasaklanması için Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruldu.

İmamoğlu ve Yavaş'ın medya paylaşımlarında isimlerinin altına "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı" yazılmasına ilişkin Bayram Coşkun isimli kişi, iki ismin bu unvanı kullanamaması için YSK'ye müracaat etti.

YSK'ye iletmek üzere teslim edilen dilekçede, şöyle denildi:

"Yaklaşan genel seçimler öncesinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ‘Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı' unvanını kullandıkları görülmektedir. Bu makam ve mevki, Türkiye Cumhuriyeti'nin seçilecek kadrolarında yoktur. Seçimlerde aday adaylığı, adaylığı müracaatı ya da süresi olmayan ‘Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı Adaylığı' diye bir makam bulunmamaktadır. Bu iki isim bu etiketi kullanmamalıdır ve bu etiketin medyada kullanılması yasaklanmalıdır.” 

Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı YSK