İmamoğlu: Yangınlarda Sorumluluğu Belediyelere Pas Etme Çabası Acizlik

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sürmekte olan orman yangınlarına ilişkin önemli bir açıklama yaptı.

"Son yangın konuları da ne yazık ki milletçe bizim çok canımızı yaktı" diyen İmamoğlu, "Ama bir yandan hayatın gereği, büyük şehirlerimizin ihtiyacı noktasında sorumluluk alanlarımızla ilgili -altını çiziyorum, sorumluluk alanlarımızla ilgili- işimize liyakatli insanlarla, doğru projelerle, doğru finansman modeliyle devam ediyoruz. Umut ediyorum ki sorumluluk alanında olan işlere her kurum aynı ilgiyi, aynı özeni göstersinler" ifadelerini kulllandı.

"Yani bu ülkede, en ücra köyünde yaşayan insan da şehirde yaşayan insan da bir ormanın kime ait olduğunu bilir" diyen İmamoğlu, "Nasıl ki İstanbul şehrinin, şehirle ilgili sorunları bize aitse; metro, füniküler gibi işlerin zamanında yapılması, finansmanının bulunması, zamanında bir trenin siparişinin verilip, inşaat biterken gelmesi gibi senkron işler üretme becerisini gösterme zorunluluğumuz varsa -ki bunu iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum- işte aynı şekilde orman sorumluluğunun da Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olduğunu, belediyelere ait olmadığını ve orada ‘Çıkan bir kıvılcımdan dahi haberimiz olacak ve müdahale edeceğiz’ deyip gazetelere manşet yapan Sayın Bakan’ın veya daha üst yetkililerin bugün ise sorumluluğu belediyelere pas etme çabasında olmasını, derin bir acizlik olarak görüyorum. Yurttaşlarımızı aldatma çabası olarak görüyorum ama milletimiz buna kanmaz" şeklinde konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde bir canlı yayında "Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır" demişti.

İmamoğlu Yangınlarda Sorumluluğu Belediyelere Pas Etme Çabası Acizlik