İmamoğlu: Yemeği İptal Etmeyi Düşündüm Ancak Büyükelçinin Geldiğini Öğrenince Gittim

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'liler tarafından hedefe konulan yemek fotoğrafına ilişkin açıklama yaptı.

FOX TV'de canlı yayımlanan İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat programına konuk olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar fırtınasına ilişkin "İstanbullu büyük oranda evine erişmiştir, öncekinden daha az sorun yaşandı. Hatamız olmaz olur mu? İnsanların hatası olur, eksiği olur. Sabah kalkıyorlar İmamoğlu, akşam İmamoğlu" dedi.

Balıkçıda çekilen fotoğrafa ilişkin yemeği iptal etmeyi düşündüğünü belirten İmamoğlu, "Yemeği ertelemek aklımdan geçti ama çok insani düşündüm. Öyle zor durumdasınız ki, hatta (Büyükelçi'nin) bizden erken geldiği haberini aldık" diye konuştu.

"Çirkin olan şey oradan bir fotoğraf çekilmesi. Oradaki bir vatandaş çekmiş, siyasi girintileriyle ilgili başka detaylar da var şimdi o konuya girmeyeceğim. İşlerimizi AKOM'da yola koyduktan sonra gidişi normal karşıladım. 8 civarı yemekten kalktık yolda karın daha da yoğunlaştığını gördük, eşimle AKOM'a geçtik. Bizim trafiğimiz bu, yani burada bunu bir kusur yerine koymak... Ha şu tartışıldı, bir fotoğraf çekildi, işin içerisinde başka kumpaslar var ama bu konuya girmiyorum. Siyasi tarafına da girmiyorum. Bir siyasetle ilintisi olan kişi tarafından çekilmesi, kime gönderildiği... Her detayı biliyorum" diyen İmamoğlu, "Ya ben umursamadım. İkincisi sayın büyükelçi masada. Bir de karın arasına bu açıklamayı yapacağım! Ben AKOM'dan ayrılıp geçtim zaten yemeğe" ifadelerini kullandı.

"Soylu Sen MOBESE Kamerası İçin mi İstanbul'a Geldin?"

Süleyman Soylu'ya "Sayın Bakan sen MOBESE kamerası için mi İstanbul’a geldin? İstanbul’a gelip MOBESE’de kestirilen kayıt ve bu süreci yönetmek için mi İstanbul’a geldin?" diye soran İmamoğlu, MOBESE görüntülerinin sızdırılmasına ilişkin hukuki süreci başlattığını belirterek "İstanbul Emniyet Müdürü, altında kim sorumluysa MOBESE'nin başında bulunacak kardeşim, namus borcudur. Bu bilgilerin sızdırılması meselesi sorumluların bu devlete olan namus borcudur" diye konuştu. 

İmamoğlu, MOBESE Görüntülerini Servis Edenlere Dava Açtı

ekrem imamoğlu süleyman soylu fotoğraf ingiltere büyükelçisi yemek mobese ismail küçükkaya