'İmamoğlu Zaferi'nin Mimarı Necati Özkan: Belirsizlik Seçim Öncesi En Riskli Duygudur

TAKİP ET

Yerel seçimlerde Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörlüğünü yapan yazar ve siyasi danışman Necati Özkan, Cumhuriyet'te kaleme aldığı yazısında gündemi ele aldı.

2019 Yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu'nun kampanya direktörlüğünü yapan siyasi danışman Necati Özkan, Cumhuriyet'te kaleme aldığı yazısında seçimlerelere giden süreçte muhalefetin "belirsizlik" duygusunu dağıtacak bir hikâyeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

"Belirsizlik" duygusunu seçimler öncesindeki en riskli duygu olarak tanımlayan Özkan'ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"...Ama asıl belirsizlik seçimlerle yaşanacak. Çünkü yaklaşan seçimler sadece iktidarı değil, rejimi değiştirecek. Değişim isteyenlerin temel iddiası bu.

Gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini henüz kestirmek mümkün değil ama rejim değişikliği demek, hayatın her alanında birçok dengenin bir kez daha değişmesi demek. Siyasette, ekonomide ve paylaşımda tam bir türbülans demek. Üretim, dağıtım ve satın alma kararlarının kökten etkilenmesi demek.

Bir başka ifadeyle bir belirsizliğin derinleşmesi demek. Oysa ki belirsizlik duygusu seçimler öncesi en riskli duygudur. Dünyanın her yerinde insanlar belirsizlikten çekinir ve bilinene sarılmak ister. Bu da otoriteye yönelmek ve iktidarı tercih etmek demektir!

O yüzden yaklaşan seçimlerde bu duyguyu dağıtacak, etkileyici bir hikâyeye ihtiyaç var. Hikâye, sadece bir siyasetçinin veya iktidarın değiştirilmesinden çok daha büyük olmalı. Eğer bu başarılamazsa, 1946 sonrasının en önemli seçimleri ve Türkiye’nin yakın geleceği heba edilebilir."

necati özkan ekrem imamoğlu seçim