İmamoğlu'ndan AKP Liderinin "Çöp Dağları" Eleştirisine Yanıt Geldi

TAKİP ET

İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın İstanbul'un çöp dağlarıyla bir rezilliğe döndüğü yönündeki eleştirilerine "Sayın Cumhurbaşkanı, bizi de bilgilendirirse, gidip o dağları görelim, tedbir alalım" yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Riva Deresi'ndeki temizleme çalışmalarını yerinde incelemek üzere geldiği Beykoz'un Bozhane Köyü'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Seçim döneminde atıp tutanların, düne kadar yunusların gezdiği Haliç'i bugün ne hale getirdiğini sizler de görüyorsunuz değil mi? Çöp dağlarıyla İstanbul'u devraldık, şimdi İstanbul çöp dağlarıyla adeta bir rezillik" şeklindeki sözleri hatırlatılan İmamoğlu, AKP liderinin yorumlarını siyasi cümleler olarak değerlendirdi ve toplumun dinlemediğini ifade etti. İmamoğlu'nun Erdoğan'a yanıtı şöyle oldu:

"Ben Beylikdüzü'nden buraya, Riva’ya geldim. Ciddi bir kilometre. Ben, tariflenen şeklinde bir şey görmedim. Belki bunlar siyasi cümleler; ama ben hoşlanmıyorum siyasi cümlelerden. Bence Sayın Cumhurbaşkanı’mızı yanlış bilgilendiren insanlar var. Artı; İstanbul'da çöp toplama işini, ilçe belediyeleri yapar. Yani bunun kuralı öyledir.

İstanbul'da da 24 tane AK Partili Belediye var, bir tane de Milliyetçi Hareket Partili belediye var, 14 tane Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi var. Hangi ilçelerde dağ gördüyse, bize bildirirler. Hangi ilçeden böyle bilgi almışsa Sayın Cumhurbaşkanı, bizi de bilgilendirirse, gidip o dağları görelim, tedbir alalım. Ama bunlar siyasi cümleler. Toplum, bu cümleleri pek dinlemiyor. Bence bu literatürden vazgeçmelerini öneriyorum."

istanbul büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu recep tayyip erdoğan çöp dağı haliç riva deresi ibb