İmamoğlu'ndan Erdoğan'a Kanal İstanbul Tepkisi: İstanbul 1'den Büyüktür Nokta

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kanal İstanbul'u inadına yapacağız" sözlerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yanıt geldi.

İmamoğlu, "İstanbul’la inatlaşmayı hâlâ kendisine marifet görenlere, 23 Haziran’ı hatırlatıyorum. Ama unutulmasın İstanbul, bir şeyi kanıtlamıştır; İstanbul, 1’den büyüktür, nokta" dedi.

AKP İstanbul İl Kongresi’nde konuşan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kanal İstanbul’u yapacağız, inadına yapacağız ve İstanbul nasıl güzelleşecek, bunu da görecekler" demişti.

"İnadına yapacağız" diyen Erdoğan’a 23 Haziran'ı hatırlatan İmamoğlu, "İstanbul ile inatlaşmayı hâlâ kendisine marifet görenlere 23 Haziran’ı hatırlatıyorum” diyen İmamoğlu, “İstanbul 1’den büyüktür" ifadesini kullandı.

Gara’ya yapılan operasyonu da hatırlatan İmamoğlu, "Birilerinin ‘müjde’ açıklamasının daha sonra niçin ‘başarısız olduk’ açıklamasına döndüğünün henüz milletin vicdanında cevabı verilmedi" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ’nin Ataköy’de başlattığı atık su tüneli inşaatını gerçekleştirecek TBM cihazının yer altına indirilme törenine katıldı. Törende İmamoğlu’na; Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ve İBB Sözcüsü Murat Ongun eşlik etti. Törende ilk konuşmayı yapan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yaklaşık 1,5 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları çalışmalar ve hizmetlerden örnekler verdi. Şehrin 36 farklı noktasında kronik su baskını sorununu yaşayan bölgelerdeki problemleri çözdüklerini belirten Mermutlu, Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı’na 72 farklı noktadan atık su girişine son verdiklerini aktardı.

"450 kilometre atık su ve 105 kilometre yağmur suyu hattı inşa ettik" diyen Mermutlu, 22 km dere ıslahı gerçekleştirdikleri bilgisini paylaştı. Yapımı devam eden ve önümüzdeki dönemde hayata geçecek projelerden örnekler veren Mermutlu, "Bugün burada TBM kazısını başlatacağımız Ataköy atık su tünelimiz, toplam 9 kilometre uzunluğunda olacak ve 4,5 metre dış çapı ile Küçükçekmece Gölü’ nün doğu yakasında kalan Başakşehir, Küçükçekmece ve Bakırköy İlçelerinin atık sularını alarak, hemen yanımızda bulunan ve 2. etabı geçtiğimiz Kasım ayında Sayın Başkanımız tarafından hizmete alınan Ataköy Atık Su İleri Biyolojik Arıtma Tesisimize ulaştıracak. Tamamen yer altından, kazısız olarak gerçekleştirilecek olan tünelimizin inşaatı, İstanbul’un günlük yaşantısına da hiçbir olumsuzluk oluşturmayacak" ifadelerini kullandı.

ekrem imamoğlu imamoğlu ibb istanbul büyükşehir belediyesi en beğenilen belediye başkanı büyükşehir belediyesi ekrem imamoğlu diyanet ekrem imamoğlu boğaziçi ekrem imamoğlu boğaziçi destek ekrem imamoğlu diyanet siy