İmamoğlu'ndan Mecidiyeköy Meydanı'na Gece Çıkarması

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen Mecidiyeköy Meydanı'nda tek başına tur attı.

Mecidiyeköy'ü gezerken YouTube üzerinden canlı yayın açan İBB Başkanı İmamoğlu, meydanı tanıttı. Meydandaki vatandaşlarla sohbet edip fotoğraf çekilen İmamoğlu'nun anlattıkları arasında İstanbul'un diğer meydanlarına ilişkin sözleri dikkat çekti. 

"Taksim'in Güvenlik Güçlerinin Baskısı Altında Bir Meydan Olmasını İstemiyorum"

İmamoğlu, "Önündeki engeller kalkınca Bakırköy Meydanı böyle olacak, Kadıköy Meydanı böyle olacak, Beşiktaş Meydanı böyle olacak." ifadeleriyle İstanbul'un meydanlarındaki iyileştirmelerin devam edeceğini belirtti.

Mecidiyeköy'ü ilk kez 30 yıl önce gördüğünü, son yapılan düzenlemeden önceki halinin 30 sene önce önceki halinden kötü olduğunu belirten İmamoğlu, "İyileşme İstanbul'un bu tür alanlarından başlayacak. Ben Taksim Meydanı'nın arabalarla işgal edilmesini istemiyorum. Taksim Meydanı güvenlik güçlerinin baskısı altında bir meydan olsun istemiyorum. Güvenlik güçlerimizin ve toplumumuzun sanki orada her an bir tehdit varmış gibi olmasını istemiyorum. Bir huzur olsun istiyorum ve huzuru sağlayacak olan sadece bizim güvenlik güçlerimiz değil toplumun da feraseti, duyguları, hoşgörüsü. Karşılıklı" ifadelerini kullandı. 

Meydandaki kitapçıları da gezen İmamoğlu, KYK yurdunda kalan bir öğrencinin kendisine teşekkürü üzerine "Her zaman yanınızdayım" yanıtını verdi.

İmamoğlu daha sonra meydandaki vatandaşlarla sohbet etti. 

imamoğlu mecidiyeköy meydan taksim güvenlik güçleri